V neďalekom združení mali vpohone vlka - ale nepočul:)
<br/>Aj u nás je les ako po evakuácii - asi sa vlčkom u nás páči.
<br/>Policajti počas nočnej služby videli opakovane na poraste repky vraj až 200 ks vysokej a 40 jeleňov.Tak asi aj to ich drží v tejto oblasti.
<br/>Jeden z policajtov u nás poľuje tak je to vierohodná informácia. Pred 3-4 rokmi som to sledoval aj ja.
Aj u nás v revíri chlapi začali nachádzať strhnutú zver. Stopy neboli celkom zreteåné, ale
<br/>vinník jednoznačný. Keď mi na spoločnej v pohone vybehli z húštiny dvaja čierni vlci, cítil som sa ako na Aljaške. Jeden nepočul, ale druhého som dostal. Keď sa pomaly zošuchol po snehu ku mne, začal som sa venovať jeho chvostu. Kým však trofej skončila v mojom batohu, ten "nahluchlý" sa vrátil. Flinta bola opretá o strom. Skočil som ku nej, ale samozrejme sa mi podarilo zhodiť ju do snehu. V rýchlosti som očistil mieridlá, no prepásol čas vhodný na streľbu. Vlčiak už vedel čo bude nasledovať a nečakal. Rana za ním bola len symbolická.
<br/>Záver: Škodnou boli dvaja vlčiaci zo susednej dediny.
<br/>Za lovca "čiernych vlkov" som pasovaný nebol.:{
Chlapci cez vianoce som mal nádherný zážitok, bol som u kamaráta na chate zašitej v Kremnických horách , vedľa chaty má vnadisko na líšky a okolo 21.00 h som počul zjavné chrupotanie kostí ,tak som potichu vyšiel na terasu a na vnadisku sa hostili dve pekne odrastené tohoročné štence, na 15 m , zavolal som aj priateľku, ktorá vlka ešte nevidela a takúto idilku prajem každému skutočnému poľovníkovi
<br/>pozn. kamarát bol ochotný dobehnúť 10 km v pižame ale nakoniec som ho prehovoril aby zostal v postielke pri príjemnejšej činnosti , vlka som už strelil takže som si vychutnal krásny pohľad. Lovu zdar!
dodatok k lubovmu zážitku: z hruba po týždni ako tam boli våčkovia som bol na svojej chate a prikŕmiť lesnú zver. v chate som s kamarátom chystal krmivo a z hruba po 15 min. som vyšiel na von,že krmivo vynesiem. Z terasy kde bolo zažaté svetlo som zbadal dva lanštiaky ako si pochutnávajú na krme.Familiárne som ich oslovil, či im chutí? Na hlas a pohyb nezareagovali a kŕmili sa ďalej,zobral som vedro s krmivom a šiel som k nim skoro na dva metre stále sa im prihovárajúc, až keď som im začal sipať krmivo pred rypáčiky pomaly sa otočili a fučiac poodišli pomalým krokom,následne sa vrátili na krmovisko a v hostine pokračovali ničím nerušené. Viem,že toto nepatrí do state o vlkoch ale musel som sa podeliť o perfektný zážitok!
Čakal som,že sa niekto zasmeje, ak budeš mať cestu cez Zv tak sa zastav,alebo keď budem na Hrdove na chate môžme sa strenúť na Kokavskom moste u Nadi ona má moje t.č. Johny zdraví Ťa Zvolenský oblúk.
<br/>P.S. mimochodom prezrel som si tvoju galériu a na jednej fotke zo spoločnej polovačky som spoznal kolegovho otca zo Zv.
Dnes v noci postriežka na vlkov od 21:30 do 04:30 ,celú noc snežilo.Ráno ani stopy pri návnade.Doobeda som sa išiel pozrieť či predsa nad ránom niečo neprešlo.Moju stopu prekrižilá stopa vlka samotára,ktorý popri návnade prešiel asi 30 m .Na mojej stope sa ani nezastavil.Pred týždňom bol asi tento vlk videný ráno o 7:30.Je to smola ale aj o tomto je poľovníctvo.Lovu zdar.
Caute, na Hornej Orave padli opat 2 vlky. Na Dolnej jeden. Super. Uz som stratil prehlad o strelenych vlkoch pri pocte 15ks za tuto zimu. Pridite na chovatelsku prehliadku do Or. Podzamku.
chlapi to sem nepiste take velke numera o pocte ulovenych vlkov sak pana elektronika duriho lukaca z takeho poctu klepne pepka kto potom bude sefom VLKa :D:D:D:D:D:D