pískanie lasičky sa mi osvedčilo najlepšie........či v zime alebo v lete Mám už pomocou nej strelených niekoľko líšok. Tú poslednú som videl asi na 400 m. Zašla za horizont a až tak som zavábil.........prišla na 10 m
ja mam vrestadlo na zaciatku to nefungovalo ale potom mi to ukazal jeden pan a musim povedad ze som vabil na tri lisky a kazda prisla...ale tu lasicku si kupim
na vreštadlo som lišku privábil.............ale musím povedať, že na lasičku sa mi darilo viac. Na nej nemáš čo pokaziť. Vrešťadlo je zložitejšie...... stačí menší kiks a líška Ti už na to nepríde. Lasičku mám od Devany...........spokojnosť.
Zaujímali by ma skúsenosti s použitím vábničky "pískanie lasičky".
<br/>Konkrétne koľko písknutí, ako často atď.
<br/>A hlavne konkrétne skúsenosti z praxe.
<br/>Vďaka
Moje konkrétne skúsennosti s touto vábničkou sú lepšie ako so zajačím vrešťadlom.
<br/>Robím s ňou 5-10 písknutí. Prestávka asi 10 min a potom ďalšie písknutia. Najlepšie si to nacvičíš keď pozoruješ líšku ...... asi tak do 300 m a oskúšaš zavábiť. Líšky na to reagujú dosť dobre. Niektoré idú za hlasom ako gule.....niektoré nereagujú vôbec (hlavne tohtoročné čo nepoznajú hlas lasičky - môj dojem). S pískaním lasičky som začal minulého roku. Takýmto vábením mám strelených asi 5 líšok........privábených ale bolo viac. Takže keď to oskúšaš.......určite neoľutuješ. Lovu zdar
Dnes sa mi podarilo privábiť líšku asi na 40 metrov. Reagovala na pískanie lasičky ozaj ukážkovo.
<br/>na moju škodu pochodovala smerom na dedinu, tak sa nedalo strieľať.
<br/>Tak sňáď nabudúce.
Ešte jedná rada..... V prípade, že ju nestrelíš tak sa ju snaž nevyplašiť. Líška je potvora obozretná a už nemusí potom na pískanie lasičky tak pekne reagovať .
Strelil som lišiaka pri 3-och mládatach a starej,odvtedy ked ma vidia pustia ma k sebe (za sumraku) tak na 100m.myslite že vabnička pomôže??? Mam ich na 3km useku 3pári s 2-3 mladatami...
To som nevedel. U nás v združení máme všetci guľovnice a ja mám aj gulabrok. Na líšky aspoň 22 rornet ale radšej 222 rem. Budeš môcť strieľať aj srnčiu.
mne sa v sobotu podarilo na myskovacku privabit 2 lisky naraz..zial boli na broky dost daleko..tak som sa len vynadival, kedze neprisli blizsie ako na 80 metrov..ale zazitok velmi pekny..mimochodom, ako vabis s tou lasickou? myslim intenzitu a frekvenciu..ja to chcem tiez vyskusat..LOVU ZDAR