Jsem na tom stejně, na hlas srnčete přiskočí i jiná srna, jen proto aby věděla co se děje a jaký je problém. S tím že příjde i liška, nebo diviak, to se holt stane taky, šak to také není na škodu. Jinak včera jsem viděl 24 kusů dančího, muflonku s muflončetem a srnčího kusa, ale nemám štěstí na prasátka, je jich tam jak maku, ale asi mají informátora, který jim dává echo, že na ně jdu:]
Vcera som bola opat v mojej lokalite s nadejou, ze konecne dostanem hrdzavu potvoru - lisku. Opat bola prefikanejsia nez ja. Bola uz tma, a vtedy vybehla spoza mna na vzdialenost 50 metrov, uz Ta poslem... som si myslela, ale ona vbehla do vysokej remizky a bola som vybavena. Tak teda som sa pobrala.
<br/>Aspon tie zajace ma prisli pozdravit pocas mojho cakania na nu.
<br/>Tych som naratala 8.
<br/>Tak nabuduce teda.
<br/>Lovu zdar!
vábnička je OK...............možno som urobil niekde chybu JA. Aj to sa stáva. Pred mesiacom so s tou vábničkou srnu privábil.
<br/> - pred včerom sa mi podarilo prilákať líšku na pískanie lasičky..........šikovnúčka vábnička
dnes rano cestou na posed som stretol jazveca prisiel som knemu asi na 2metre urobil som 3fotky a poto rovno namna isli diviaky tie som nefotil boli dalej a bola tma na fotku bez blesku 2svine a 9 prasiatok krasne rano...foto ja zveca v mojej galerii..:)8o
Vábení lišky na hlas Lasičky. Přišel s tím jeden můj kolega a naozaj to funguje, je to daleko jednoduchší než modelovat hlas naříkajúceho zajaca a liška bere lasičku jako potravného konkurenta, bezrozmišlienkovite na písknutí lasičky príjde.
ja som už skúšal všeličo....vrešťanie zajaca, myškovačku, pískot srnčaťa a aj štekot líšky. Lasička sa mi ale osvedčila najviac. Vábenie na ňu je oveľa ľahšie ako na vrešťadlo a líšky na to idú pekne
Páni, môžem potvrdiť, dnes do rána asi 25-30 zaručaní od 4-5 jeleňov, niektoré boli len také ´skusy´, ale zo 2-3 to brali na ostro... Ozýval sa aj silneší klepot parožia, no až na jednu výnimku to bolo asi len také ´mladícke´ vystrájanie..
<br/>A diviaky mi prefrnkli ´cez prsty´, teda zo tri, štyri prasiatka sa rýchlo stratili v kukurici a z troch väčších kúskov čo postávali na okraji poľa som nevedel spoľahlivo rozoznať lanštiačku, tak sa moja flintička odmlčala..
Dnes ráno mi zavolal kamarát že na splne posrieľal diviaka a v kukurici sa k nemu nevie dostať. Viac mi nebolo treba. O pol hodinu som bol tam. Kopov ho pekne staval a hlásil, ale nedarilo sa nám k nemu priblížiť, aby sa dalo vystrelilť. Kukurica je poprerastaná bordelom. Prvú ranu nepočul ... druhou som ho strelil na mäkko a to sa už točil na mieste takže sa mi podarilo dostať sa k nemu ... Tretiu už počul a ostal v ohni. Super zážitok a adrenalín. Diviak bol strelený na ono povestné hluché miesto pod obličkami bez zásahu orgánov ... Farbil veľmi slabo ...
Ahoj, musím se Vám pochlubit, prolomil jsem smůlu, včera se mi podařilo odlovit sele 25kg. Na vnadišti se mi nejprve ukázal srnec, po něm tři kusy dančího a pak byl chvilku klid. O čtvrt na devěd přišly prasata, slyšel jsem několik v kraji lesa a slyšel jsem mlaskání a chroupání hrachu, kterým vnadím, ale nic jsem neviděl, pak jsem na to přišel. Bachyňka pomalu odešla a zavolala si selátka k sobě, byly to také větší koťata, proto nebyly vidět v trávě kde braly pohozený žír. Asi za půl hodinky přišly další prasátka a chvilku potom co jsem je obeznal, tak jsem jedno odlovil. Přesnou komorovou ranou zůstalo v ohni a šel jsem pro auto. Přijedu pro sele, nakládám ho a už se řítila další tlupa. Z těch jsem ale neviděl ani jedno. Na zpáteční cestě jsem potkal ještě dvě lišky, z toho jednu jsem málem přejel a nějaké dančí a srnca. To byla včerejší čekaná.