Ja vystrelím! a nelutujem ten náboj. A vystrielal by som aj celú krabičku keby bolo na aké líšky. U nás sa na jar brlohovalo a nakolko sme malý revír, líšok ubudlo. Na jednej strane je to dobre pre drobnú, ktorá je u nás hlavná, ale na druhej strane teraz môžem chodť akurát na mačky. Lenže to už nieje taký adrenalín. A to ich teraz potrebujem viac ako inokedy( skúšky psa).
Ty si ma asi nepochopil.To nieje moj nazor,ale nazor nasho hospodara.Lebo kto by mal povolenku na lisku cez leto ,ten by urcite nesiel ulovit lisku,ale nieco masove.Lovu lisiek v nasom PZ sa urcite nikto tak nevenuje ako ja.Je to najpeknejsia polovacka.Su aj taky,ktori po liske ani nevystrelia,lebo naboj stoji 30 korun.Ale to su tiez polovnici.
Včera ráno som videl takú malú kuriozitku - za jednou rujnou srnkou sa obracali traja srnčekovia - také dvojočky, dokonca na jedného z nich som mal podozrenie že je jednotka, ale k nejakým vážnym šarvátkam nedošlo, iba si hrozili a obskakovali sa...
Ráno som sa bol trocha prevetrať............ Snažil som sa privábiť srnu na pískanie srnčaťa. Bol s ňou srnec a scel som si ho prezrieť z blízka........... srna nejako nereagovala ale pribehli 3 líšky. 2 spadli (viď. galéria)
8o včera o 19.50 som gúľal očami ako ten smajlík, z jedného miesta som po okolitých lúkach narátal 87 ks vysokej, v tej najbližšej čriede,niečo do 200m, 28 jeleňov.Vyrušil som 2 srnce a odskočila mi líška.Dnes ráno 05.40 kmotrička nad plotom záhrady a niekoľko desiatok metrov nad ňou 7 jeleníc +4 jelenčatá- no ako vo zvernici, ale našťastie to zvernica nie je.Už mi chýbal len Baikalov foťák na statíve-verím,že to raz pofotím.
Nechcem vŕtať, ale ešte sa mi nestalo aby srna nepribehla na hlas srnčaťa, predvčerom som privábil srnu aj s krásnym srnčaťom na 10 metrov. Srny vždy reagujú ako blesk, bez rozmyslu sa prirútia priamo na mňa. Pokiaľ Tvoja srna nereagovala, pouvažoval by som nad inou vábničkou ...