Tento rok sa mi veľmi nedarí, ale milujem zhodárstvo a nesúhlasím s názorom, že je to pre neregistrovaných pytliactvo. Ak milovník prírody trávi veľa času v horách s objektívom - zistí pojem pytliactva, lebo ozajstní sú práve registrovaní. Veď sa raz pobavíme.
Zdá sa mi, že to skoro znie ako nejaká vyhrážka. Ak sa mýlim, tak sa dopredu ospravedlňujem. Nechcem sa dotknúť Tvojej osobnej cti, len som presvedčený, že zákon je najvyššia právna norma a tak je nutné tejto právnej norme sa podriadiť aj na úseku poľovníctva pri zbere, resp.nájdenia zhodov parožia. V prípade Tvojho názoru na uvedenú vec "zhodárstvo" si musíš v prvom rade uvedomiť Ty sám, či to stojí za to mať opletačky, resp. či riskovať trestný postih a to nie len z nedovoleného privlastňovania si cudzej veci. No, ale ak nesúhlasíš, nič sa nedá robiť, ja nie som povinný Ťa presviedčať, je to len a len Tvoj problém a bude to len a len Tvoj trest!
jarry 9, nikomu sa nevyhrážam a vzdávam svoju úctu každému poctivému poľovníkovi, no región v ktorom bývam poznám veľmi dobre a zdá sa mi trošku hlúpe, ak mi človek vytýka nájdený paroh - s dodatkom trestného postihu a veľmi dobre viem, že na povale v stodole skrýva pár rokov 196,5 bodového chovného šestnásťtoráka, ktorého nemôže nikomu ani ukázať. Ešte sa ti ozvem. Pozdravujem
Vsetko je zda sa zalezitost uzivatela reviru, pokial si neuvedomi, ze takymto zberom zhodov mu utekaju mozne zdroje na pokrytie nakladov za najom reviru a krmiva pripadne lieciv, tak to kontrlovat nebude, mozno si casom uzivatelia uvedomia, ze kontrolovany zber zhodov, pripadne poplatkove vydavanie povolenia na ich zber, moze mat zaujimavy vplyv na chod ich polovnickej organizacie.
Ak Ti človek vytýka nájdený paroh s dodatkom trestného postihu a Ty velmi dobre vieš, že na povale skrýva pár rokov 196,5 bodového chovného 16- toráka, ktorého nemôže ani nikomu ukázať, /túto vetu si napísal Ty sám/, potom Ti nerozumiem, načo ešte čakáš. Alebo je to mlátenie slamy naprázdno!!!
Drahý jarry 9, býval si niekedy na vidieku? Nemlátim slámu na prázdno! Napíšem ti to asi takto - prírodu už neberiem ako vášeň, ale ako nádhernú úchylku, ktorej venujem skoro dve desaťročia a skoro každučký voľný čas. Čo všetko za ten čas som videl, zažil a niečo aj nakrútil by bolo vhodné aj na slušný besceler. Okrem prírody však milujem aj dobré medziľudské vzťahy a "bonzáctvo" k tomu nepatrí. Aj keď mi možno teraz nebudeš veriť, no tvoje slová o zákone, ako najvyššej moci ma "chytilo za srdce", no nemyslím si, že by som niekedy mohol niekomu zámerne ublížiť. Smejem sa však vždy nad tým nepomerom v majetkovej škode nájdený paroh - upytľačená zver. A ak sa ti podarí presvedčiť ma, že sa nepytľačí, osobne sa ti ospravedlnim, a rád. Prírodu totiž milujem!!!