V nedeľu pár pravidelného desatoráka. Z minulého roku a zaoraný, takže konce niektorých vetiev olámané a kde trčal zo zeme vyblednutý, ale urobil mi obrovskú radosť.
v piatok sme boli v obore zase nasli sme 3 lopaty brat 2 a ja jednu ale foto bude az buduci tyzden bo som zabudol stiahnut z fotaka a domov pridem az o tyzden
stifler vyzera ze si rovnaka krvna skupina ako ja to co si pisal v galerii ze mame 11 zhodou, tak to vas je kolko?
<br/>my sme traja a tento rok mame 22 jelenich 1 srnci a 5 lopat, nemam vsetko foto lebo som nebol tolko krat ako kamosi dalsie foto pribudne o tyzden...
radoz len aby si vedel ze aj ked to je obora velakrat sa stane ze 3 cely den chodime a nenajdeme vobec nic! tak si nemysli ze to je len tak, bez chodenia to nejde a nachodis sa az az. niekedy najdes 4 a potom mesiac nic tak to chodi:x
Ale musíš pochopiť že zber zhodov v obore a vo volnej prírode je obrovský rozdiel.Iný nenájdu za celí rok nič ina zas áno.A vo voľnej prírode je oveľa takšie hladanie zhodov.
Ale v obore je zver vo vymedzenom priestore takže je to úplne iné ako vo voľnej prírode kde môže zver prirodzene migrovať a nezdržiavať sa iba na jednom priestore!!Takže hľadanie zhodov je potom oveľa oveľa náročnejšie
Myslím že užívateľ obory má o trošku väčší záujem vedieť čo v obore presne má, aká je kvalita trofejí, či sa to z roka na rok zlepšuje alebo nie a pod. Preto je pravidelný zber zhodov v obore dosť namieste. Vo volných revíroch majú takto získané informácie z titulu volnosti, lahkej prekročiteľnosti hraníc revíru pre zver, slabšiu výpovednú hodnotu o tom, aký je aktuálny kvalitatívny stav zveri. Aspoň v pomere k vynaloženej námahe na hľadanie zhodov..:liar:
no my chodime dvaja a uz ich nemame 11 ale 15.a ja stale iba dva a to iba z 8-torakov.no my sme maly sopliaci.Naaaahodou my nie sme rodina?? a este ma napadlo ze my nechodime iba kvoly zhodom do hor...