Trosku by som pochyboval, kde mu to odpadne tam to odpadne...proste ked to na neho pride na repke..na lezovisku...na rubani tak proste zhodi a hotovo:)
myslím, že v tomto období nie je kľud v žiadnom lese, kde sa nachádzajú jelene, ale už sa mi v minulosti podarilo nájsť zhody z dvoch jeleňov IV. v. kategórie dva roky po sebe v okruhu 50 m. obaja ich zhadzovali naraz, jeden pri druhom
Zhody sa bodujú rovnako ako parohy na lebke. Jedine určuješ hmotnosť, ktorú nevieš. Trochu improvizuješ aj na rozpätie. Inak máš všetko. Ak máš iba jeden paroh robím to viac menej štatisticky a predpokladám, že druhy paroh je rovnaký. Výsledný počet bodov vždy o kus ponížim ako keby ten druhý bol slabší. Pri zhodoch je bodová hodnota viac menej orientačná.
prečo už mesiac nie je a ešte mesiac nebude v lesoch s jeleňmi kľud vieme všetci na tejto stránke, ale ja ti vysvetlím od kedy je tomu tak - je to od chvíle, kedy ste povolili zverejnenie inzerátov v PR a podobných časopisoch na výkup parožia. redakcia na tom zarába pár drobných a združenia prichádzajú o desiatky tisícok.
<br/>... a tak to dopadne, ak sa neporadíte s nami, ktorí síce neplatíme členské, ale sme vám silnou konkurenciou :] :] :] :] :]
môj okruh pozostáva z troch častí - sú to tieto dve - ak chceš, využi jednu z nich - Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. ;)
Pri orientacii zaciatocnika je najlepsie sledovat starych skusenych zhodarov.A dolezite su krmoviska,leziska,ohryzy.Prajem vela uspechov.Ale zver nenahanaj,lebo si ju odozenies a ver tomu ze Ty tolko neprejdes ako tie jelene.Treba ich nechat pokojne sa pohybovat na svojich lokaciach.Pripadne prikrmit.Odmena urcite pride. VELA ZDARU!!!!