davame to iste ale jesene sa to nedožije ,uz sme uvažovali že to oplotime a až to vyrastie tak dame plot preč ,ale zver si už na to zvykla hlavne srnčia tak to nechavame tak
Nie len zloženie miešanky na políčko je zaujímavé, ale aj termín jej siatia. My sejeme (ovos a hrach) koncom mája, keď už je zelenej potravy dostatok. Zver tak rýchlo nestihne spásť vzklíčené osivo. Vydrží dlhšie a zver ho i tak navšetevuje, ale nevyhladí ho načisto, chodí na políčko len ako pre chuťovku - hlavne srnčia.
Tak Kobra, až včera sa ku mne do Maroka dostal ten časopis a prečítal som si o PZ Raková, ten revír čo tak strašne vychvaľuješ.
<br/>
<br/>Ked som to dočítal tak som si povedal hneď že na toto ti napíšem, dosť bolo zavadzania verejnosti.
<br/>
<br/>Prečítaj si ešte raz poriadne ten članok, ale poriadne a celý,
<br/>
<br/>1, Jarny kmeňovy stav v tomto revíry koľko ma byť koľko je :x:x:x:x:x
<br/>2, Založenie chovu odkial sa doviezla a ake su geneticke základy
<br/>3, Neprikrmuju ale krmia
<br/>4, Kvalita trofejí z 800 ks musia predsa byť aj trofejový danieli to keby už nebolo a pri tom množstve krmiva čo ma zver celý rok tak by bola pohorma, pretože škody čo napacha na polnohospodarskych plodinach su neskutočne,
<br/>5, Odstrel podla mna by zaslúžili za uši aj s takym hospodarením polovica prírastku a dorastu sa ma znížiť to očividne nerobia.
<br/>
<br/>Len toľko
<br/>
<br/>A ak už na toto napíšeš zasa nejaky blud si zrely na Pezinok
<br/>
<br/>PS: väčšina z nás píše tuna o prikrmovani zverí a nie o krmení, ak to dokážeš pochopiť mi nekrmime ako v PZ Raková.
Capo. daj mail posle ti foto muflona ktory je chovany v zahrade 100x100metrov, krmeny len jadrom lebo prirozena potrava tam neni a povezd mi kolko ma podla teba rokov..................
<br/>to foto by som dal aj tu len to nevie:-o:-o:-o:-o:-o