Kata s tebou ked sa rozprava medzi čtyrmi očami tak je to super ale ked začneš verejne obhajovat ten vaš spolok,by som si myslel že niesi svojpravna a nemysli si o nas že nemame o vas informacie , skreslujete vy a ta demagogia založena na badani vašich načelnikov sa dakedy neda ani počuvat,ved vy hadam ani sami neverite tomu čo hlasate,skuste byt trochu objektyvní
Milá divožienka, ja neviem, ale vy "Ochranári" máte asi spoločnú predlohu, podľa ktorej komunikujete a reagujete. Lebo píšete dookola to isté. Neviem, do ktorých oblastí a či vôbec chodíte sledovať zver do voľnej prírody, ale ja ti tu hneď napíšem 5 miest, kde medveďa určite stretnete, stači otvoriť zlaté stránky a zavlať do nejakého salaša tam vám to pekne vykreslia, dokonca budete mať určite aj možnosť vidieť "tých pár ohrozených kusov šeliem" v akcii. Nepotrebujeme tu máť druhé Alpy a ovce pasúce sa na Chopku, ale možno by ste mali začať úzko spolupracovať s poľovníkmi a verím tomu, že keď slušne požiadate tak väčšina PZ vás prevedie svojím revírom a ukážu vám tie ohrozené kusy. Alebo je to potom naozaj len o peniazoch, lebo či je to ochranár alebo poľovník, tak obaja sledujú rovnaký cieľ.
ja by som mal jeden navrh, co tak urobit odchyt tych neskodnych a milych nepremnozenych selmiciek a po jednom kuse dat kazdemu ochranarovi na balkon do Petrzalky nech sa stara. A nacelnikom po dva .
<br/>Je dost zvlastne, ze na miestach kde poloval moj stary otec a kde bola ozaj vzacnost stretnut medveda (nehovorim ze tam ziadne neboli) som dnes schopny na jednom chodniku v priebehu vikendu stretnut 3 rozne medvede. Takze tolko k tomu, ze nie su premnozene.
Presne tak SIBO, lepšie by som to nenapísal Jedná vec je o tom rozprávať ako sa ochrana zveri robí, ale druhá je túto ochranu robiť v praxi vo voľnej prírode. Ale to už je iná káva, tak zaťiaľ im stačia len slová. Zo zvedavosti som si pozrel internetovú stránku organizácie VLK a môžem povedať, že je presne taká ako som čakal. Plno teoretických info, ale prax 0 bodov. Neaktuálne informácie a hlavne plno prázdnych slóv. Ak sa mýlim, tak budem rád keď ma tzv. ochranári poučia ale na základe aktuálnych a praktických informácií a faktov. A určite nie som sám
medzi styrmi ocami som ti vyslovene povedala, ze nie som priatelsky naladena - napriek tomu si ma oslovoval 'katuska' a bol vyslovene milucky, teraz hras na ine husle
samozrejme, ze na webe su teoreticke info - ze prax je teren a legislativa. bolo by hlupe monitorovat kazdy svoj vlastny krok na stranke - to, ze sa zucastnujem vasich debat a sledoujem polovnicke weby, to ze si nechavam posielat vase spravodaje - clovek, ak chce mat prehlad a pripadne postupne obmedzit cinnost PZ - nemusi sa infiltrovat, mnozstvo internych info nechate unikat uplne jednoducho - cez net
nebud zas namyslena ,že som bol milučky a už nie ku tebe len som sa spraval slušne ,namam dôvod sa ku tebe spravat milučko ,ale som si myslim slušne vychovany čo ako vidim sa o tebe povedat neda ,taK TU TERAZ NEMACHRUJ a hram stale na jedny husle a na vas mam stale stejny nazor a tu medvediu haved by som najradšej dostal tam kde bola v rokoch 80tych to znamena že v Zapadnych Tatrach bolo 20 medvedou ,vieš čitat dvacat,včera roztrhal medved u nas v obci u salaša tri ovce 100 metrou od prvej obyvanej chalupy ,moj prvy pocit bol ked som to videl ,že keby tam miesto tych ovci ležal Lukač s Balažom a ta tretia by si mohla byt aj ty ale ty za svoje načelniky nemožeš a myslim ,že by si s tadialto mohla zas vypadnut bol tu bez teba klud a bud rada že som to napisal slušne;)
No neviem o tom, že by tu boli nejaké gestapácke praktiky, a že by si pri registrácii uvádzala osobné údaje. Takže o nejakej forme infiltrácie by som tu nehovoril, lebo je to maximálna hlúposť. A potom to pôsobí faktom, že nevieš čo píšeš. Spravodaj tiež nie je tajný dokument, a keď uvedieš mail, tak ti budem posielaj a iné spravodaje a monitory. Čo sa týka dokumentovania svojej resp. vašej ochranárskej činnosti, je proste hlúposť čo si napísala. Pretože, keď mojou hlavnou činnosťou je ochrana prírody a zveri, tak budem mať jednotlivé regióny, resp. úseky zdokumentované do posledného smerka a na webe budeš mať podrobné info o všetkom čo urobím, kde som bol (kvôli ochrane) a koľko kusov šeliem som videl plus to budem mať doložené fotodokumentáciou, prípadne videom. Ale to by ste sa potom odstavili na vedľajšiu koľaj a nikto by tu nemusel poukazovať na premnoženie šeliem v našich lesoch. Automaticky sa tu naskytuje otázka, či vôbec rozumiete danej problematike a veci za ktorú tak "urputne bojujete". Myšlienka je to pekná, ale mám taký pocit, že vám chýba sebareflexia a nechcete si pripustiť skutočnosť, česť výnimkám, ktoré ale nemajú medzi kopou zatienených mozgov šancu niečo presadiť.
zle ma citas - nenapisala som, ze som sa infiltrovala [ to by bolo, ak by som ziskala clenstvo v PZ] - ale ze to nie je potrebne.
<br/>pozri sa - netvrdim, ze materialy k lesom, selmam, monitoringu atd neexistuju, vravim len, ze nie su bezne dostupna na internete
<br/>to, kolko je velkych seliem - cisla VLKa su zname, takisto ako inych organizacii [nielen ochranarskych] - vzdy su to odhady, pretoze kazdy medved/vlk/rys nebol uspaty, nebolo mu vytetovane cislo alebo dany cip a nema telemetricky obojok [nastastie].
<br/>a neexistuje fotodokumentacia, ktora by dokazovala presny pocet seliem - to, ze VLK ma nizsie odhady ako ine organizacie alebo PZ - vychadza tiez aj z terenu, ale zjavne je tam iny pristup. to je vsetko.
<br/>
<br/>nas 'urputny boj'' je nieco ako vas urputny boj - avsak o ine veci. cize o zatienenych mozgoch by sa dalo polemizovat
tym si chcela čo povedat ,som povedal že som slušne vychovany na rozdiel od teba a mohla by si byt mojou dcerou,což chvala bohu niesi ,preto to oslovenie a rozpravali sme sa sukromne a vtedy vieš byt aj slušna ale na verejnosti vystupuješ presne ako p. ing .Lukač a tymto komunikacia mezi nami konči;)
a ešte ku tomuto:naš urputny boj avšak o ine veci to je z vašho hladiska boj o peniaze a o to aby ste zo Slovenska urobili rezervaciu Europy pre medvedou a vlkou ktorych nikde v Europe nechcu a vam za to platia. Napisal by som ti tu ešte ako už ti to tu niekdo napisal že si krava a kravami sa nebavi ,ale slušnost mi to nedovoluje tak len komunikacia mezi nami konči
Ach jaj, nemám slov nad tým čo tu píšeš a ako tu na všetkých útočíš. Stále tu na niekoho útočíš, ale nenapíšeš ani jedno číslo, ani jednu lokalitu a iné fakty. Mňa napríklad zaujíma, koľko vlkom a medveďov ste tento rok takto označkovali, v akých lokalitách ste urobili odchyt, čo ste spravili pre to aby nechodili tieto šelmy loviť na salaše (kde majú "švédske stoly" a ľahkú korisť), ale aby lovili divú zver. Čo robíte pre to, aby tieto šelmy mali v lesoch čo loviť a teda chodíte prikrmovať vysokú, srnčiu a inú zver, sledujete ich kmeňové stavy, a celú ich populáciu? Ale sa skôr zdá, že vo vašich očiach je vlk viac ako jeleň, že mať v horách plno medveďov je dôležitejšie ako tam mať danieliu, srnčiu a diviačiu zver. Je to smiešne, pretože ste sa zaviazali chrániť predátora, ktorý nemá okrem človeka prirodzeného nepriateľa ale nezaujíma vás či jeho vysoké stavy nedecimujú a nelikvidujú iné živočíšne druhy. Takže ešte raz Vám navrhujem spojiť sa s poľovníkmi a PZ-mi, ísť s nimi do revírov a určite budeš milo, a nie len ty, prekvapená koľko týchto ohrozených šeliem stretneš. A môžem ti tu s čistým svedomím povedať, že ak to pôjde takto tak o pár rokov stretnúť medveďa bude úplne normálne a jeleňa uvidíš maximálne v ZOO. A potom možno zmeníte názov VLK na JELEŇ a bude urputne bojov za navrátenie Jeleňov do našich hôr.
<br/>
<br/>A ešte jedná maličkosť, to že niekto poľovníkom neznamená že nechráni zver. Poznám ľudí čo vykonávajú právo poľovníctva a sú zároveň aj ochranári prírody a ver, že to nie je nič zlé a ani nečestné. Pretože ten poľovník spraví v lese pre tú zver minimálne 1000 krát viac ako ty a tebe podobní a to bez rozdielu toho či ide o zajaca, bažanta, diviaka a až po medveďa. A ešte jeden fakt, všimla si že oproti roku 2008 klesli stavy v vrabcov o 80% ???? Trápi ťa tento fakt? Čo urobíte pre záchranu vrabca? Alebo ťa takéto zviera nezaujíma, nedajboh je to len nejaký podradný vták ?