Váženi páni poľovníci !
<br/>V dňoch 9.až.24.9.2007 budem na liečebnom pobyte v Liptovskom Jáne a chcel by som touto cestou poprosiť niekoho z okolia, kto by bol ochotný vziať ma 2-3 krát popočúvať,resp. popozerať pravú liptovskú jeleniu ruju.
<br/>Poľujem už 25 rokov v revíri okr. Bánovcen/B, kde je jelenia zver len prechodne a ruju je možné popočúvať len občas, vo veľkom láne kukurice.
<br/>Za porozumenie a ochotu vopred ďakujem.
<br/>LOVU ZDAR !
ach, ach, mam rovnaky problem, mame slusne stavy vysokej cely rok no po 10. septembri vsetko zmizne do karpat a vrati sa az so snehom a mrazmi. Tiez uz riesim, kam sa tento rok prifarim na ruju.:{
Ak budes v Liptovskom Jane a chcel by si pocuvat ruju, pozri www.sankthubert.sk/sankt.files/kontakt.htm[/]tuto stranku
najdes tam kontakt, mozno sa s nejakym sprievodcom dohodnes.
Bajkal ďakujem, ale zatial sa mi nepodarilo skontaktovať ani s poľ.hospodárom a ani so strážcom zveri. No podľa ich zverejneného cenníka služieb bude to dojednávanie asi ťažké.
Minuly tyzden som bol v Cechach v Jednej mensej obore a spravca obory predpoklada skoru ruju. Ze vraj uz zacinaju byt starsie jelene troska nepokojnejsie a viac sa zaujimaju o jelenice. Tak uvidime ako to bude aj ja som uz nedockavy.
Ak budeš dobrý keď sa stretneme na pive tak sa na nejakej vychádzke dohodneme Bývam priamo v Jáne .... a poľujem neďaleko, pozri si v mojej galérii ruja 2006 ...
Ahoj Johny. Tvoju galériu mám už x-krát prezretú a ticho závidím.Som rád že si sa ozval práve Ty, lebo aj keď často neprispievam do tohto fóra, čítam ho dosť pozorne a Tvoje príspevky ma presviečajú, že si človek ktorý má horu rád a rozumie jej. Daj mi prosím Ťa na seba nejaký kontakt a sľubujem že sa na tom pive budem snažiť.
0905 211 851, Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. a poprosím nezverejňovať tieto údaje na fóre :D
Prave som sa vratil z kukurice a mam uz 2 - 3 dni taky blby pocit, ze vysoka uz odchadza na rujoviska do Karpat. Do ...., minuly rok tu podrzala do 10 - 12. sep. Dufam, ze je to moja fobia.
Vzhladom na svoju prax s jelenou zverou nemam pravo prilis prispievat na tuto temu, avsak pripominam, ze tento rok srncia ruja v niektorych lokalitach preukazatelne zacala okolo 5. jula .... , ja mam prve rucanie jelena podlozene z 27. augusta, no osobne som zazil v obore s danielou zverou, kde bol i jelen a par lani synchronizaciu oboch ruji v case danielej ruje.
kamart mi dnes rano volal ze bol na postrieske a v slnecnici mu rucali jelene pozval ma dnes vecer na postrieku do tel lokality.. vraj jedneho nal asi na 50m..
Barackovicu nepijem ale borovicku.Nepotrebujem si vymyslat je to fakt.Dokonca som videl v ten vecer jelena pri jeleniciach.Jelene revali v okruhu 2km.Rano a nasledujuci vecer bolo ticho.
Martin, asi ta sklamem, ale vcera vecer som bol v horach a jelene uz rucia. "Pomiestne", ale uz ich maju zapalene. Vcera vecer, resp dnes rano. Radsej som pockal do druhej rano aby som mal istotu. Ale je to tak. Uz rucia.