Do 60lib luku ja delam drevene sipy o vaze 42-45 gramu a na 70 liber tahu delame sip asi o 10 gramu vice a u kladkovych luku kdyz pouzijeme stejne vahy tez nic nezkazime .....
nazdar.. ja mam quikspiny a som spokojný.. no počul som že sú s nimi problémy pretože na šípe zle držia... často sa odliepajú.. mne sa to tiež stalo.. sú znovu nalepené lenže nemal som možnosť vyskúšať či sa to stane znovu alebo už budú držať... uvidíme..
www.bowmania.sk/
<br/>
<br/>Doporucuji precist vse--- jsou tam zajimave informace! Jak jsem to cetl i kdyz co se tyce bowhunting experimenty jsou znacne zkreslene tim 144 libernim lukem a vlastne 3 krat tezsimi sipy ,nez pouzivam ja . Nakonec nikdy se luk nestane nejakou bitevni zbrani a co si vzpominam v Angole Sawimbi zacal perkusakama na jednu ranu ,ale jenom tak dlouho dokud se zmocnil ak-47 .....
<br/>No jeste jsem cetl jak lidi maji problem v Cesku s kunou skalni ,ta je pry terorizuje v domech . take bych chtel mit takove problemky od zviratka co je zhruba velikosti kocky :]:]
Nevidel jsem ze by nekdo mazal kladky a asi by byl vhodny nejaky lehky olej jako je na sici stroj,videl jem ale ze nekteri pouzivaji skutecna pera kdyz strileji braodhead ,ale zase nikdo kdyz strili do terce normalni spicky ....
tam to nieje na kladky ale na tetivu ktorá pracuje v kladke.Myslím že je reč o mazaní hriadeľov kladiek.Dobrá líthiová vazelína.Kúpiš to v takej umelej škatuli cca 1dl,dáš 6-7 eur a mažeš
ahaa...no ja som myslel že on to chce nato hej ide o prípravok ktorý sa dáva pod tetivu na kladky.. napr. pred výmenov tetivy (ale aj po ako servis, resp. mazanie tetivy na kladke) .. aby tetiva lepšie sedela a menej sa opotrebovala.. tá druhá možnosť ma ani nenapadla pretože ako hovoríš vačšina lukov teda novšie luky majú ložiská zapúzdrené a tie mazať netreba..
Nejednodusi je ten sip zmerit na chronografu,jinak kdyz neni k dispozici a je ten long-bow /drevolaminatovy / spravne konstrukcne udelany long-bow by mel mit 3-5 stop za vter. mene a tato rychlost je poznana jenom na strelbe do dalky ,nebot asi jedna stopa rychlosti se projevuje asi 3 yardy ,tedy dostrel je asi o 15 yardu mene ,pokud je nas long-bow jako hybrid je pocitano asi 0-3 stop/vter .
Neexistuje takova vec jako nespravna otazka , Tohle jsou pouze technicke otazky co kazdy by mel vedet ,nebot v Cesku jsou tak blbi myslivci, ze luk zabije pouze mys to plati po cele Evrope . Mam cele vyzkousene na emigrantech......
<br/>Mladeznici vychovani s zde vi kolik ma 60 lib luk pruraznosti ...... Nedavno jsme diskutovali pruraznost sipu na zraloka a jak velkeho zraloka muzeme si dovolit strelit jinak zraloci maso je vynikajici ......
<br/>
<br/>Byron Ferguson a zde muzeme videt ten drevo laminatovy long-bow a cim jsou zahnute ramena vice, tim vetsi vykon az do urcite miry ,my tomu rikame hybridni luky neco mezi obemi luky a tento je dost dlouhy na skutecny hybridni luk co se tyce drevo- laminatu vzdy se snazime o zahnuta ramema zpet , teto dostrel je asi 300 metru a tezkym loveckym sipem z toho dostaneme asi o 30 m mene ......