Skusal som lovecke hroty na 30m mi idu asi 25cm do prava.
<br/>Potom som skusil neolepeny tiez do prava.
<br/>Znova som spravil test cez papier,natrhalo to do lava a neslo mi to zakladkou doladit.
<br/>Mam luk asi 65#,sipi carbon express predator II 6075 dlzka trubky 30",a hrot 125.
<br/>Chcem sa spytat ci maju sipi dobry spin?Alebo kde by som mal hladat chybu?
vzhľadom na to že náťahovou silou sa asi hýbať nedá....ak tomu správne rozumiem.....ostáva možnosť použiť dlhší a kratší šíp....spin šípu možno upraviť skrátením resp. použitím dlhších....alebo zmeniť váhu hrotu - ale to by som ja nerobil.
<br/>Použi o pol palca dlhší ...resp. kratší šíp a vyskúšaj čo sa stane....
<br/>
<br/>"natrhalo to do ľava" znamená to krídelká boli na papiery vľavo ? ....obyčajne to znamená tvrdý šíp...môžs byť aj problém s kontaktom šípu a zakládky....skús šíp popudrovať či krídelká nie sú v kontakte so zakládkou
PAKARNA ----asi pred rokem si dvema- si stari paprdove co ridi tuhle organizaci dohodli ,ze si zmeni pravidla pro dlouhy luk a recurve tam se nic nemeni ,slo o to zpomalit long-bow ,tim ze proste utvori jiny tvar ramen jaky je u dreveneho tisoveho luku a tak kdyz se napne jeho ramena musi tvorit oblouk a tudiz nemohou byt tak radikalne zahnuty , totiz zde se i dlouhe luky vyrabeji jako vlastne hybrid.
<br/> Tak vetsina lukostrelcu v Nemecku strili pod organizaci IFAA a tak si vynutila zmenu pravidel a tohle pozaduje ,jenze je to jenom pakarna a buzerace vedeni co tomu nerozumi a je pravda ze se jim teoreticky povedlo zmensit rychlost sipu ,ale na jedno zapomneli stari paprdove ,totiz sip hlavne do terce muze mit mensi vahu a tak kdyz mame luk IBO muze byt i 240 stop /vter
<br/>Ne ze by se to doporucovalo u techto luku ,ale je to tak,kdyz mame dlouhe paze nebo delsi natah nic to neznamena ,tak jsem s Kejvalem dostal od recurve na long -bow asi na 2-5 stop za stejny sip stejneho natahu je u long-bov pomalejsi co neni viditelne a staci pri strilemi do tercu dat lehci sip a vse je vyreseno ono se vse meri na 9 grains na 1libru natahu luku a tak Kejval ma u long-bows 188 stop za vter a u tech skutecnych hybridu asi 190 stop/vter ,tak ze jestli nepujdete strilet zavodne pod tuto organizaci je to pouze pakarna a buzerace :]:
<br/>
<br/>Vzpominam kdyz mi Kejval volal ,ze utvorily nova pravidla pro luky a tak jsem sel do vrtule nad lidskou blbosti a on musel pouze premenit formu ve ktere to klizi stejne jako vsichni lukari co prodavaji v Nemecku .....
Nesmime zapominat ,ze IBO je rychlost kladkoveho luku co je natah 30 palcu a pouze 5 grains na 1 libru tahu a tak na 70 liber mame sip o vaze 350grains a to je tak dobre na terc.
<br/>
<br/>Potom je AMO rychlost kdy vzdy je sip o vaze 540 grains a vatah je vzdu 30 palcu a tak dejte takovy sip do 30 liberniho luku a uvidite jak malo strelite :]
Chybu som uz nasiel. Cez papier ide pekne, este skusim na terc.
<br/>Mal som slabo utiahnuty sroub na zakladke(co zaistuje lanko) takze sip nezdvihalo az hore a pierka
<br/>boli v kontakte zo zakladkou. Preto sa mi vyska dala doladit.