Martin žijem pod Tatrami. Pijem vodu z Tatier. Čo myslíš, čo sa stane keď vyschne tatranský les, ktorý zadržiava vodu? Čo sa stane keď sa táto jeho schopnosť stratí? To nie je len o lesoch, to je aj o vode. Voda, ktrorá nebude zadržiavaná lesom zbehne bez prekážky dolu svahmi pričom spôsobí eróziu. Kým sa tam zas uchytia lyšajníky a vytvoria sa podmienky pre rast stromov, chvíľu to potrvá. Ja nie som odborník, ale žijem s prírodou a vídím čo sa stane keď sa zo svahu stratí les.
johny: vyborny postreh, o schopnosti systemu zadrziavat vodu sa da diskutuvat donekonecna a urcite by to bol moj silny argument. robitusin: ak vies o nejakom sponzorovi pripadne lobistovi, posli prosim kontakt, ja bohuzial nemozem stale na nikoho narazit. Papo: diskusia s Tebou na tuto temu je ako diskusia velkoudenara a vegana. Zajtra idem cez Sumavu i cez Bayerischewald, ak sa tam za tie 2 mesiace toho zmenilo tak vela ako pises, tak sa o tyzden urcite ozvem
martin, hlavne sa popýtaj zainteresovaných, ako sa im osvedčilo susedstvo s nemechým ,,pralesom,,. prípadne sa zastav aj v ňom, a či tam majú kalamitu po víchrici. A s tým veganom si to trafil, furt len čosi prodzené nahrádzajú umelým, nie si aj ty?
Do tejto polohy som to dostat nechcel, uz sa len zbytocne nasierame, za svojim si stojim a k Lukacovcom - su to zvacsa naivni magori a v inom probleme ma seru pravdepodobne ovela viac ako Vas v tomto.
Tri ministerstvá sa trasú pred ochranárskými vydieračmi Slovenska.Zasa sme na posmech celému svetu.Kto zastaví to deštruktívne vyčíňanie?......už asi nik.
Podľa všetkých znakov v činnosti spoločenstva VLK sú ludia túžiaci po zviditeľnení a medializácii. Ak by im išlo o ochranu lesa a prírody, robili by to odborne a fundovane. Poznám osobu, ktorá sa k ním hlási. Nemá predstavu o tom čo vlastne chcú, len v principe je proti. Ak jej navrhujem zahodiť mobil, chodiť pešo, bývať v jaskyni, jesť surové jedlo, prípadne variť na vatre, tak sa na mňa pozerá ako na idiota.
<br/>VLK a ich priatelia si neuvedomujú, že Tatranské lesy boli umelo vysadené a miesto toho chcú prírodný les?, ktorý by sa možno vytvoril za niekoľko storočí. Ale aký by to bol les? Nevieme. Možná biotopom podobný tomu dnešnému umelo vysadenému. Je oveľa prirodzenejšie, ak ten les budeme pestovať taký, aký sa najviac podobá prirodzenému tak bude slúžiť celej spoločnosti najlepšie.
<br/>Domnievam sa, že kôrovec a ďalší drevokazný hmyz tak zdevastuje celé V. Tatry bez pomoci lesníkov, že sa dostaneme tam, kde je dnes Šumava, Krušné Hory a ďalšie. Doporučujem im pozrieť na GOOGLE EARTH tieto lokality. Je to hrôza. Krušné Hory som videl osobne. Neprajem Slovensku, aby takto vyzerali V. Tatry. Ochranári asi ano.
Ono všetko zlé je aj na niečo dobré. Uvidíme, či tatranské lesy majú na starosti chlapi alebo úradníci. Ľudová múdrosť "Kto sa bojí vlka, nesmie do lesa!" by mohla nadobudnúť nový rozmer
ja tiez poznam osobne jedneho VLK-ara a rozpravat sa snim o V.Tatrach je velmi zaujimave cloveku az rozum zastava.
<br/>clovekm ten kes zasadil a pravidelne do neho zasahoval tak len tak zo dna na den sa zneho nesdtane prirodzeny les ako si niekto mysli, ked sa chcu starat do nejakej problematiky tak v prvom rade by si ju mali nastudivat a nie len tak od stola do niecoho zasahovat, ved korovec by znicil tatry za par rokov!!!!!!