Co si myslíte o starších ruských dalekohledech BPC 7x50? Jak si stojí v porovnání s dnešní konkurencí a oplatí se koupit nějaký starší zachovalý kousek ?
Tak citaj pozorne petrolinka...mal som ho...a dlho som nevedel ze je to cinska vyroba.Maximalna spokojnost.Mam dlhorocneho kamarate ktoremu som ten Monarch daroval a nevie si ho vynachvalit.Kupil som si Vixen 8x56..na ten Monarch sa nema sancu dotiahnut.To je moja osobna skusenost.Ja uz ine ako Zeiss alebo Swaro a Leica /Pentax je tiez super/ ako pozorovak nechcem..Zdravim..
zdravim chcem sa opytat ci my neviete poradit rozhodujem sa kupit dalekohlad meoptu
<br/>meostar 8x56 alebo zeiss 8X56 cena je o 100% vyssia ako u meopty je tam aj taky velky rozdiel v kvalite hlavne sa my jedna o pozorovani za sera?
stanislavbekes - Zeiss je špička ! Či sa Ti jeho dupľovaná cena Meopty oplatí, môžeš zistiť zodpovedne len Ty sám ,každý má totiž "iné oči" aj fin. možnosti ; Meopta však rozhodne je veľmi slušná voľba !
Suhlasim s lanus-om...ale ked daš na oči ten ZEISS Victory 8x56 alebo 10x56!!!!!..akoby bol ten svet krajsi a rozsvietili lampy...je to sila.A nestrati na hodnote.Ja by som tie € obetoval..ak ich mas.Treba si urobiť radossť.Ai moja žena doteraz nevie,ze som si na gul kzlicu objednal Swara....ako sa ja tešim...
Rozdiel je asi v tom ze s tym Zeiss-om budes vidiet asi o 5-10 min dlhsie pri zlych svetelnych podmienkach(sumrak) az kym sa nezotmi uplne kde rozdiel medzi Meoptou a Zeiss-om bude nepatrny. Za bieleho dna bude Zeiss o nieco ostrejsi na okrajoch a vernejsie zobrazi farby, ale zase taky markantny rozdiel to nebude, hoci si za to pekne priplatis. Moj nazor- ak mas extra peniaze, ktore ta nebudu mrziet, alebo si polov. fanatik ktory chce len to najlepsie, kup Zeiss a budes spokojny, lebo je to "top of the line". Ak peniaze su problem, Meopta ti posluzi rovnako dobre a tiez budes spokojny, a rozdiel v cene mozes pouzit na nieco uzitocne.
práveže tým 5-10 min.môže byť dôležitých. Mne minulý týždeň vyšli diviaky na 50-60 m, v ďalekohlade Nikon Monarch 8,5x56 som ich pekne videl, ale v puškohlade Docter Classic 2,5-10x48 LP som videl iba čierne machule. Takže som nestrielal.
<br/>Tak ak sú peniaze, jednoznačne zobrať Zeissa, ak je peňazí menej, dobre poslúži aj Meopta. Ale treba brať v úvahu aj parametre puškohladu, aby sa nestalo, že v ďalekohlade zver krásne uvidí a v puškohlade neuvidí nič.
<br/>Prajem šťastnú ruku pri výbere.
Ano mas pravdu, tych poslednych 5-10 min. moze byt dolezitych. Na druhej strane nie je pravidlo, ze zver vyjde iba v poslednych 5-10 minutach, a preto zaplatit raz tolko penazi kvoli tomu ze ti zver mozno vyjde, je podla mna luxus, ktory si nie kazdy dovoli. Ja som vzdy poskuloval po Zeissovi, ale kvoli finacnej stranke som si najskor kupil Docter 8x42, ktory je fajn ale nic moc, potom Meoptu Meostar 8x56, ktora je opticky asi o cosi lepsia, hlavne na okrajoch. A stale poskulujem po tom Zeissovi, a stale asi aj budem, kym si ho nakoniec nekupim a bude pokoj. Ak patris do tejto kategorie ludi, tak radsej pockaj, setri a kup si hned Zeissa.
Súhlasim s tebou, pre niekoho to môže byť luxus, ale niekto kúpi Zeissa ako keby kúpil rožky.
<br/>Ja keby mám "lepší" puškohlad, tak by som minulý týždeň po tých diviakoch strielal. A myslím si, že môj Docter nie je najhorší. Ale cez Monarcha vidím lepšie. Keď som ho minulý rok na jar kupoval, dlho som v Zelenči obracal v rukách Zeissa Diavary Classic 3-12x56 s červeným bodom. Bolo mi ľúto vyhodiť 1500-1600 € za puškohlad..... Nemôžeme mať všetci všetko. Ja Zeissa tak skoro mať nebudem, momentálne mám iné priority.