SPK - ako ďalej Slovenské poľovníctvo????

pred 12 rokmi 3 mesiacmi #60958 od amigo55
Priatelia poľovníci !
<br/>Končí sa druhá poľovnícka sezóna v ktorej nás riadia - nie riadia - VYPALUJÚ funkcionári SPZ = funkcionári SPK.
<br/>Povinné členstvo v komore. ktoré je v rozpore so všetkými morálnými zákonmi a určite aj ústavou nás núti posielať nehorázne peniaze týmto firme ktorá si hovorí SPK.
<br/>Na Slovensku je podľa udajov GIS -4 529 512 ha poľovných revírov.
<br/>Ak zaberieme sadzbu 0,15 EUR do SPK - 0,15 x 4 529 512 = 679 426.-EUR ročne !!!!!
<br/>Predlžovanie poľovných lístkov cca 11 000 poľovnikov ročne = 220 000.- EUR ročne !!!!
<br/>
<br/>A teraz nóvum od 1.1.2112 nový poplatok 57 000 poľovnikov x 10 EUR = 570 000 EUR !!!
<br/>
<br/>
<br/> SPOLU DOSTANE SPK NA BUDÚCI ROK - 1 469 426.-eur ročne !!!!!
<br/> =======================
<br/>p. šUBA nedávno v denníku Pravda sa vyjadril, že komora potrebuje pre svoju existenciu
<br/>
<br/>ročne až 150 000.- EUR a že poplatky sa budú pravdepodobne ešte zvyšovať........
<br/>
<br/> DOBRE ČÍTATE.....NESNÍVATE....DOKEDY IM TO DOVOLíME???????????????????
<br/>
<br/> KDE SÚ NAŠE PENIAZE??????????? FUNKCIONÁRI SPK = SPZ ??????????
<br/>Čo ste schvaľovali na sneme SPK v MIchalovciach??? sami pre seba...
<br/> nikto o ňom nič nevie.....

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 3 mesiacmi #60959 od polmex
Odpoveď od polmex na tému SPK - ako ďalej Slovenské poľovníctvo????
Ako ďalej ? To by sa museli slovenskí poľovnici prebrať, prestať nadávať a niečo pre to urobiť.
<br/>- vymenit všetkých funkcionárov SPZ a hlavne SPK a hlavne tých najvyšších a zvoliť nových zástupcov, ktorí by toto svinstvo zmenili čo urobilo vedenie SPZ = SPK.
<br/>Budú výročné schôdze, je šanca, ale velmi tomu neverím....

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 3 mesiacmi #60960 od zuzanka
Odpoveď od zuzanka na tému SPK - ako ďalej Slovenské poľovníctvo????
Ja vobec. Naozaj miestami az primitivna zadubenost, a z nej vyplyvajuca slepa poslusnost,, oveciek&quot; je pre nase stadecko dana asi az geneticky. Radsej budeme zapasit s verejnostou a s verejnou mienkou o nas polovnikoch, ak nam vrchnost zaveli! A ze su tu vid. ovela vacsie prusery? To si prosim popritom ani nevsimneme. Ved prave o to im ide! Kamarat konstatoval:,, Co si myslia, ze ludia v tomto state su uz naozaj uplne, ale uplne sprosti?&quot; Nemyslia si to. Oni to vedia!!! A prave preto, to aj nalezite vyuzivaju. Ci zneuzivaju?

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 3 mesiacmi #60968 od papo
je naozaj zarážajúce, s akou pokorou prijali poľovníci nový zákon včetne komory. inde som to popísal ako vzorový zákon pre mafie. lebocký si vymyslí pod sladkými heslami elegantnú poslaneckú trafiku, parlament mu ju schváli a poskok vychvaľuje. no že parlament nemieni napraviť v európe jedinečný zákon je viac na pováženie. na pováženie je boj ministerských úradníkov za udržanie kriminálneho stavu, pre voličov signálom nekonanie ministra. a stále sú ako argumenty podsúvané nezmysly, ako napr stav v maďarsku, kde je komora aj obdoba spz, ktorí vraj existujú vedľa seba. súdruhovia zabúdajú povedať, že v komore sú profesionálni poľovníci, a tých je tam dosť. tiež akosi súdruhom uniká rozdiel medzi komorou a poľovníckou organizáciou, prezident prezident sa pred časom vyjadril, že nevylučuje splynutie spz s komorou. také niečo môže povedať len ten, kto sa v zákone, problematike vôbec nevyzná. no na druhej strane je nám podsúvané, že nás zahraničie priam obdivuje...... obdiv nastane, ked sa zistí, že viceprezident cic poľuje s neplatným poľovným lístkom. že k dnešnému dňu spz nepožiadalo o registráciu PO, že prezident užíva podvodne získaný revír, ktorý si prenajala organizačná zložka spz za peniaze členov. lebo len ona má štatutára. no ústredie spz nie je PZ SPZ... a nemalo a nemá právo si prenajímať revír! že sa v ňom pytliači, svedčia i tri kusy diviačej bez značky u pánov poľujúcich v tomto revíri. takýto je stav... komora je len zhmotnenie morálky ,,špičiek,, slovenského poľovníctva. a k takej morálke sa nehlásim a som proti.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 3 mesiacmi #60976 od andrejpolovnik
Odpoveď od andrejpolovnik na tému SPK - ako ďalej Slovenské poľovníctvo????
QUO VADIS SLOVENSKÉ POĽOVNÍCTVO ?
<br/>
<br/>
<br/>V rámci otvorenej diskusie vo verejnosti a to nie len poľovníckej chceme poukázať na skutočnosti, ktoré po prijatí a nadobudnutí účinnosti nového zákona o poľovníctve od 1. 09. 2009 viedli k rôznym názorovým diskusiám ba až k invektívam medzi poľovníkmi a rôznymi poľovníckymi organizáciami. Tieto diskusie boli vyvolané najviac všeobecnou nevôľou vytvoriť Slovenskú poľovnícku komoru s tým, že všetci držitelia platných poľovných lístkov sú nepriamo nútený byť členmi komory, nakoľko zákonodarca ju poveril niektorými prenesenými výkonmi štátnej správy a to aj vydávaním a predlžovaním poľovných lístkov, tak Slovenská poľovnícka komora vydá alebo predåži poľovný lístok len členom komory.
<br/> Táto skutočnosť sa veľmi nepriaznivo dotkla mnohých držiteľov poľovných lístkov, keďže štát prostredníctvom Obvodných lesných úradov pri vydávaní alebo predlžovaní poľovných lístkov vyberal na správnych poplatkoch od 9,50,- € za predåženie poľovného lístka 16,50,- € za vydanie nového. Slovenská poľovnícka komora začala ihneď vyberať nový správny poplatok 20,- € za predåženie platnosti 5 - ročného PL a 40, -€ za vydanie nového 5 - ročného PL a za absolútnu nehoráznosť považujeme poplatok 2,50,- € za vydanie ročného poľovného lístka pre poslucháčov strednej odbornej školy alebo vysokej školy, na ktorej je poľovníctvo povinným alebo voliteľným vyučovacím predmetom nakoľko predtým bola táto skupina občanov bola predtým oslobodená od správnych poplatkov. Tieto poplatky však už nie sú príjmom do štátneho rozpočtu ale príjmom Slovenskej poľovníckej komory, ktorá taktiež dňa 11. 06. 2010 vydala Smernicu o zriadení fondu pre rozvoj a zveľaďovanie poľovníctva, ktorou stanovila výšku poplatkov v eurách za rok od 0.13 centov do 0.19 centov od 1 ha plochy poľovného revíru podľa kvalitatívneho zatriedenia poľovného revíru. Tento poplatok pri výmere poľovných revírov na Slovensku cca. 4 750 000 ha a pri priemere cca. 0.16 centov prináša SPK ročný príjem cca. 760 000,- EUR / 23 560 000 SK /.
<br/>Nútené poplatky (členské príspevky) podľa stanov SPK prinášajú tejto organizácií zhruba nasledovný ročný príjem:
<br/>-Peniaze za predlžovanie poľovných lístkov - asi 12 000 x20 = 240 000 EUR
<br/>-Poplatky SPK za tzv. užívanie poľ. revírov cca. 4 750 000 ha = 760 000 EUR
<br/>-Od 1.1.2012 poplatok každého člena SPK 10 € ročne - 57 000 čl. = 570 000 EUR
<br/>Spolu cca. = 1 570 000 EUR
<br/>
<br/>Tieto nútené poplatky priniesol nový zákon o poľovníctve vytvorením povinného členstva v komore, kde komora si vytvorením a prijatím vlastných stanov určila a určuje tieto poplatky.
<br/> Funkcionári SPZ po zvolení do orgánov Slovenskej poľovníckej komory si k svojim odmenám v SPZ sami určili výšku svojho finančného odmeňovania v SPK, pričom sami seba aj kontrolujú ako sú využívané všetky zdroje plynúce do SPK, bez možností aby o tom bola informovaná členská základňa SPK.
<br/> Podľa vyjadrenia p. Šubu s SPK pre svoju činnosť údajne potrebujú ročne asi 150 000 €. Kde idú ostatné peniaze?
<br/>Myslíme si, že spôsob ako zákonným spôsobom dobrovoľne (nasilu) získať peniaze od občanov si môžu za príklad vziať poslanci NR a minister financií, ktorí hľadajú rôzne riešenia ako naplniť štátnu pokladňu.
<br/>SPK však nenapåňa štátnu pokladňu, ale vrecká funkcionárov SPK.
<br/>
<br/>Domnievame sa, že prijatím tohto zákona ani poslanci Národnej Rady v dobrej viere netušili čoho sú schopní funkcionári, ktorí špekulatívnym spôsobom vsunuli do zákona ustanovenia o monopole SPK, ktoré naplno využili pri prijatí stanov komory. Podľa zákona je SPK večná, nekontrolovateľná a môže si podľa zákona prakticky s poľovníctvom na Slovensku robiť čo chce. Jednotlivé ustanovenia tohto zákona v ktorom sa uzákonil monopol SPK pri týchto následkoch (nútené svojvoľné určovanie výšky rôznych poplatkov pre SPK jej členom) by určite mimo vtedajšieho poslanca Lebockého neschválil ani jeden člen Národnej Rady.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 3 mesiacmi #60982 od DKo
Tie poplatky schválil Snem prostredníctvom našich delegátov, podobne ako aj ľudí, ktorí rozhodujú ako vynaložia a aj ľudí, ktorí to kontrolujú. V princípe schválili sme si ich sami, schválila ich väčšina z nás.
<br/>Inak prajem vám tu všetkých veľa úspechov v roku 2012 8-)

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 3 mesiacmi #60984 od polmex
Odpoveď od polmex na tému SPK - ako ďalej Slovenské poľovníctvo????
Všetkým poľovnikom želám pevné zdravie a veľa poľovníckych zážitkov a aby bol tento rok uspešný v tom, že zmeníme poľovnícky zákon na normálny.
<br/>
<br/>Otázka DKo - a pokladáš tento stav za normálny? Určite poznáš slovenských poľovnikov, ako to funguje v štruktúre SPZ, dá sa cez ňu niečo zmenit v danej situácií???

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 3 mesiacmi #60986 od DKo
Stav spravovania financií SPK je možné považovať za normálny, v zmysle niet sa čo diviť, že aj v našom poľovníctve je takýto. Ja osobne ho považujem za málo prehľadný a uvítal by som väčšiu rozpracovanosť a s ňou súvisiacu informovanosť v jednotlivých rozpočtových kapitolách. Nik nám nemôže uprieť právo vedieť ako bolo naložené s našimi financiami a prečo práve tak.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 3 mesiacmi #60987 od papo
rád sa k tvojmu prianiu pripájam;)
<br/> ale dám ti tri novoročné otázky:
<br/>vieš o nejakých voľbách do komory okrem schôdzí na ustanovujúci snem?
<br/>vieš o nejakých voľbách do snemu OPK?
<br/>kto volil všetky orgány?
<br/> koniec novoročných troch otázok ,,pro popelku,,:]

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 3 mesiacmi #60990 od amigo55
Odpoveď od amigo55 na tému SPK - ako ďalej Slovenské poľovníctvo????
Diskusia sa trochu rozbehla, tak ako ďalej...myslím si, že treba určite zrušit povinnú SPK, kto chce nech ju má dobrovoľnú a nech si ju platí, aj keď za určitých podmienok pripúšťam jej existenciu.
<br/> LOS Pribina presadzuje zrušenie predlžovania poľovných lístkov, nech sú trvalé a iba predlžovať členstvo v poľovníckej organizácií a zákonné poistné.Tento názor si osvojilo aj ministerstvo.
<br/>A nech si poľovníci žijú ďalej v poľovníckych organizáciach, ale nech si spravia hlavne poriadok v SPZ, ale to je ich problém ja som v Pribine, my také problémy nemáme.
<br/>A treba novelizovať zákon o poľovníctve, určite bude so mnou súhlasiť veľa poľovníkov, je tam čo naprávať. A potom podľa neho existovať a pokúsiť sa vrátiť do neho to čo bolo dobré,
<br/>pevné ceny nájomného, zmluvy pri uzatváraní prenájmu revírov a pod.
<br/>Som presvedčený, že 99 % poľovníkov nechce povinnú komoru a chce to zmeniť, len treba pre to začať niečo robiť.
<br/>Priatelia poľovníci vyzývam Vás, vyjadrite svoje názory, nemusíte so všetkým so mnou súhlasit, tento stav vyhovuje zatiaľ tým, čo si spravili zo SPK dobrý biznis.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 3 mesiacmi #60995 od Limba
Chceme SPK (komoru) alebo nechceme? Aj chceme aj nechceme, vyberte si! Ak nastane situácia, že komora sa zruší, alebo zostane, myslíme si, že to tak má byť. Akým spôsobom LOS Pribina presadzuje zrušenie predlžovania poľovných lístkov? Len člen SPZ alebo ich ..... môže zastávať názor, že nech si oni spravia poriadok v SPZ. SPZ a jej orgány čo robili a robia, nerobia z neznalosti veci. Komu to vyhovuje? Súhlasím, že s týmto stavom treba niečo robiť, ale nie tak -„ aj áno aj nie“.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 3 mesiacmi #60997 od papo
dovoľ mi trochu oficiálne: pribinovský návrh: komora von zo zákona, kto ju chce, tak ako nepovinnú. PL späť na LÚ. poľovné lístky/PL/ bez predlžovania. žiadna PO nemôže zasahovať do činnosti kynologických klubov. je to v rozpore so všetkým možným. môžeme hovoriť o spolupráci pri výchove a skúškach PUP, a niečo z toho dať do zákona, aby sa vytvoril legálny priestor napr. na výcvik a skúšky PUP. SKJ si tu totiž presunula niektoré veci na SPZ, no to stratilo akúkoľvek kompetenciu zmenou na PO.
<br/> späť ku komore: žijeme snáď v demokratickej krajine. nik nás nemôže nútiť do združovania. ani parlament. komoru stvorili ako profesnú organizáciu s povinným členstvom ľudí, ktorí sa poľovníctvom neživia! pribina svoj názor vyslovila už dávno, no nebola vypočutá. nikým. no náš názor je podložený aj právnymi normami, čo komusi nevinia. znovu opakujem: kto si chce robiť komoru, prosím, nech ju má. ako bežné občianske združenie. viem si predstaviť aj komoru/OZ/, ktorá by mala na na niektoré veci vplyv, no rozhodne nie táto násilnícka nezákonná súčasná forma.
<br/> máš pravdu, nemôže to byť aj áno, aj nie. SPK nie! spolupráca a dohoda je cestou k vytvoreniu niečoho, čo bude rešpektované poľovníckou verejnosťou i administratívou. no nemyslíme, že pri súčasnom vedení spz to bude možné, pretože namiesto dialógu máme skúsenosť: bezprávie, aroganciu, klamstvo, podvody. my máme iné hodnotové priority a ciele. poľovníctvo nie je kšeft. naše motto je:
<br/> Poľovníctvo je dar!

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 3 mesiacmi #60999 od papo
oprava,,nevinia,, je ,,nevonia,,:-o

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 3 mesiacmi #61000 od amigo55
Odpoveď od amigo55 na tému SPK - ako ďalej Slovenské poľovníctvo????
LOS Pribina formou petície oslovil poľovnikov na Slovensku - petícia za zrušenie povinnej poľovníckej komory. Petíciu podpísalo skoro 4 000 poľovnikov a potom začala kampaň SPZ - zastrašovanie, výzvy, uznesenia /Rada ZPZ Žilina a pod./
<br/>LOS Pribina pripomienkoval tvorbu nového poľovníckeho zákona - žiadne reakcia, všetko bolo v réžií f.Lebocký a spol.
<br/>MP pripravuje pripomienky na novelu zákona o poľovníctve a našu požiadavku na zrušenie predlžovania poľ. lístkov si osvojilo a chce ju zapracovať pri novele zákona,/podobne to platí v ČR/. Myslím, že s tým bude súhlasiť každý poľovnik.
<br/>Situácia v SPZ = SPK je známa, neustále konajú proti LOS Pribina - zastavenie predlžovania poľ. lístkov pre členov Pribiny, vraj zlá zmluva s poisťovňou, nakoniec je táto zmluva lepšia ako má SPZ a čo je závažné - SPK nemá právo kontrolovať a posudzovať poistnu zmluvu, na to má právo iba súd - stanovisko MP.
<br/>Registrácia SPZ - samostatná kapitola - myslím si, že SPZ nie je doteraz zaregistrovaný v súlade so zákonom, je zaregistrované SPZ - ustredie - organizačná zložka, bez právnej subjektivity a na túto tzv. poľovnícku organizáciu má prenajatý aj revir - Zádielská dolina -
<br/> z peňazí členov. Predmet činnosti SPZ - zvieratá ?????? Je to vôbec poľovnícka organizácia???? Kto je štatutár SPZ - krížovka v stanovách..kto ho nájde bude prezident...
<br/>SPK nepotrebuje žiaden poľovnik- nebola a nikomu nechýbala a teraz je to obyčajný biznis pre funkcionárov SPK = SPZ a je jasné, že so zrušením nebudú súhlasiť.
<br/>Preto by mali členovia SPZ zrušit ich a potom sa dá niečo zmeniť.
<br/>Môj názor - SPZ tu funguje ako posledná komunistická organizácia!!!!

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 3 mesiacmi #61002 od yegi
teraz ma dcéra zabila,pýta 171 E na predlženie PL na 5 rokov,volali jej z OkO NR,vraj na to má týždeň,potom to bude mať drahšie.tak to je sila,toľko E, a za čo.Ved odkedy mám lístok,ani o nich neviem...

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 3 mesiacmi #61004 od polmex
Odpoveď od polmex na tému SPK - ako ďalej Slovenské poľovníctvo????
Pozdravujem - pozrite si stránku www.pribina.eu - ak má zaujem ponúkame členstvo v našej poľovníckej organizácií, myslím, že máme lepšie podmienky ako SPZ a tie poplatky to je výpalné pre SPK...

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 3 mesiacmi #61005 od yegi
dám jej kontakt,dakujem.toto nie je výpalné,ale odpisné.Študentka,pracuje brigádnicky za 2 E/hod,toto nemôže utiahnuť.Už som na poľovačke od &quot;pána&quot; počul,ak na to nemáte,nepoľujte,ved poľovačka nie je pre obyčajných ľudí. hezzzkyyy

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 3 mesiacmi #61006 od yegi
dko sa nechytá?

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 3 mesiacmi #61008 od DKo
Nie.
<br/>1. viem si predstaviť budúcnosť našeho poľovníctva bez stredných článkov typu SPZ a Pribina, so subjektami zaoberajúcimi sa výkonom poľovníctva priamo združenými pod jednotnou celoslovenskou poľovníctou organizáciou typu SPK.
<br/>2. pozrel som si Stanovy LOS Pribina a pripadajú mi menej demokratické ako Stanovy SPZ.
<br/>3. mám značné výhrady voči morálnym vlastnostiam človeka zastupujúceho Pribinu v našom regióne a jeho psychickej odolnosti.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 3 mesiacmi #61009 od yegi
k tomu výpalnému nič?za kerú mariu chcú tie peniaze,a toľko?toto bude viesť k totálnemu pytliactvu,ked tolko platím,aspoň čo-to ukradnem?!

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Čas vytvorenia stránky: 0.085 sekúnd

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 234 návštevníkov a žiadni členovia on-line