Myslím že určitú obmenu to chelo ale neviem či terajšie vedenie je dobrá voľbe.Hlavne taký šéf ekonomickej sekcie. Na neho naozaj platí že spravili capa záhradníkom.Pochádzam z regionu kde sa tento dotyčný prezentoval a celú jeho prezentáciu môžem zhrnúť do jedného: " Dovidenia rozumné poľovníctvo".Amen.
Raz starý Sovák český skvelý herec vykladal na Silvestra vtip o Škótoch. Boli na vysokohorskej túre a skoro zahynuli, nuž poslali pre nich vrtuľník červeného kríža, aby ich zobral zo štítu , kde uviazli. Keď skoro umierajúci Škót uvidel znak červeného kríža, mávol rukou a zakričal: "Už sme dali". /akože príspevok/. Takže ja aj môj syn už sme dali. Málokto u nás v združení pochopil, čo sme vlastne dali, ale dali sme lebo chceme zostať "živí" - poľovníci.
Je spomínaný pán Cpin , čo urobil v SPZ. No predsa opíja sa za naše príspevky ! Len v pôvodnom SPZ akosi zabudli že tie časy sú už dávno preč keď sa bežne v robote dalo popíjať. Čo očakávame od nového vedenia ? Aj to aby pán Cpin bol odmenený za doterajšu prácu poslaný skúsiť šťastie inde. Nečakajme že sa polepší alebo že ho nový prezident premodeluje.
Čo očakavam od noveho vedenia SPZ? Nič. podľa mňa nový zakon o poľovnictve bude taky aky si páni poslanci v parlamente schvalia pochopte ved sme na Slovensku. a plati heslo chalani zrobime aby dobre bolo(ale nie pre nas radových poľovnikov). a novy predseda no coment. ako može niekto vystupovať ako poľovnik z ľudu ked ma vlastny revir s pár medialne známymi osobnosťami.
Omínalo ma, ked som čítal článok, ale som realistický optimista, jedná sa o tie isté pasáže, ktoré boli citované Janom v téme ,,návrh zákona...,,. formulácia je ,,diplomatická,, neporozumel som, kto je ten - jednotný postup a nie ako konanie smerujúce ku konsenzu jednej strany na úkor druhej - , teda oponent. Snáď sa to dozvieme skôr, než bude zákon prijímaný v NR, a nie z telky. Ono keď vyjednáva vlastník, nájomca revíru, tak to nebudí moc dôvery. Pán prezident by sa mal zobudiť a začať komunikovať s poľovníckou verejnosťou. Alebo radšej nie? no ja už neviem.
<br/>8-L
Tých 750 je až príliš ludových, mal by si platť aspoň 2000 a hned by sa zmenila situácia v Slovenskom poľovníctve. Všetci ktorí z neho len ťažia by dúfam zutekali. A na štruktúrach by sa dali zaplatiť mladý vzedelaný a hlavne ochotný ľudia.
ale nie, hoci je viac prípadov, že vlastníci rozbili PZ, hoci boli jeho členovia až takk, že teraz tam nepoľuje ani jeden z nich. mám skôr na mysli jasné nastavenie pravidiel hry. vlastník má nepochybne nejaké práva, ale mám za to, že aj doterajší užívateľ revíru. ono sa tiež nedá obísť doterajšia práca na budovaní revíru ,,nevlastníkov,,. totiž jedna ,,krivda,, by sa naprávala druhou,,.