No a ja by som to len tak uzavrel, lebo sme sa aj tak oblúkom dostali uplne na začiatok a volá sa tu po tom, čo už dávno platí, len sa v tom niektorí nevedia zorientovať alebo nechcú z vlastnej iniciatívy zorientovať. Legislatívny rámec tak, ako je nastavený umožňuje veľkú mieru iniciatívy pre jednotlivcov (ekonomicky alebo vlastnícky silných) alebo skupiny (ekonomicky alebo vlastnícky silné) na presadenie svojich privátnych záujmov, a to cestou vytvárania nových PZ, PS, spoločenstiev vlastníkov, OZ združujúcich vlastníkov pody za účelom presadenia záujmov atď. proste subjektov, ktoré pri snahe dosiahnuť svoje záujmy prejavia aj určitý druh reálnej iniciatívy a nie len vykrikovania ako su škodovaní. To že zákon zvýhodňuje vlastníka v podobe prednostného práva je de facto legálnym uznaním priority vlastníctva. Ale predpokladá to aj určitú mieru vlastnej iniciatívy pri presadení tohto záujmu a nie len prísť niekde, zaklopať na dvere a povedať "ja som vlastník, tu ma máte, tu je §, podľa ktorého ma musíte zobrať a najlepšie ešte dnes. A prečo ste zobrali fera, ked ja mam pozemok a fero nemá").
<br/>Toto je demokracia, toto je ten kapitalizmus po ktorom voláte, kde na trhu v každej oblasti je konkurencia, silnejší, šikovnejší vyhráva (aj keď nemá pozemok, ale vie byť prínosom) a slabší je 5 kolo u voza....... predovšetkým jednotlivec alebo skupina osôb sa má začať starať sama a byť iniciatívna pri presadení svojho chcenia, zužitkovania vlastníctva hoc aj v podobe výkonu poľ. práva alebo zvyšovania nájmu (pretože zákon tak ako je postavený vám to v plnej miere umožňuje)...Lenže vy začínate niekde zhora od štátu, štát urči, štád uzákoň, štád daj, štát presaď moje záujmy, štát pomôž....nie je toto náhodou postoj príznačný pre vami stále spomínaný komunizmus?????
<br/>Si snáď myslíte, že prijatím nového prostredia kapitalistický (pretože ten vás realne ohrozuje) zákon "právo silnejšieho" zmizne???? Tažký omyl, vlastníkom sa podhodí kosť v podobe vyššieho nájmu (možno aj s úmyslom položiť na kolená PZ a PS, ktoré dnes síce v plnej miere vlastníkom aspoň tým vačším umožnujú realizovať sa ale na vyššie nájmy nebudú proste mať) ale princíp silnejšieho stále platiť bude. Kludne môže nastať situácia, že veľký vlastník sa dostane do združenia, kde budú ekonomicky silní a po roku fungovania bude prehlasovaný a bude odsúhlasený účelový príslevok vo forme 1 mil. ročne...ti garantujem, že poletí ako plášť vo vetre a bude si musieť rozmyslieť s kým sa o x rokov po skončení nájmu dá do spolku-uprel mu niekto právo (nie) len smola, zle odhadol možnosti a dal sa do spolu s nerovnými-su aj iné scenára ale fakt zbytočne rozpitvávať.
<br/>Totižto rannokapitalistická demokracia je predovšetkým o tom práve "silnejšieho-či ekonomicky, statusovo, vlastnícky, odborne" a rovnosť šancí je len na papieri....
<br/>
<br/>Tak nimrod15 aj tí ostatní možeš napísať, kto je tu presadzovač komunistických názorov....ja alebo vy? Ja tu na rozdiel od vás nevyplakávam a nevolám po zmene v štýle, aby mi štát zagarantoval moje postavenie, aby mi presadil moje práva lebo mi ich niekto "silnejší" ohrozuje...ja v týchto vodách reality plávam a využívam svoju "silu" na presadenie vlastných záujmov a záujmov ludí, s ktorými chcem poľovať, pretože moje myslenie žiaden komunizmus nepoznačil a ani nemal kedy, stihol som totiž akurat tak pioniera a aj z toho si piču pamätám, k voľbám už dlhšie nechodím, pretože o politike ilúzie nemám a hlavne nečakám, že ma zo srabu vytrhne najaká všemocná iniciatíva niekoho iného, len nie mňa - realistu s primeranou mierou sociálnej empatie aj voči druhým.