Rozptyl piatich zásahov zodpovedal približne veľkosti kruhu-asi tých 6cm. Nestrielal som však hneď po sebe. Tých päť rán som vystrelil asi za necelých dvadsať minút. Používam strelivo Norma Oryx.
nazdar...ja polujem iba prvý rok a strelivo som nakupil spolu so zbranou,kamarát do 270W tiež nakupoval spolu so mnov,takže by to malo byt všetko čerstvé...on doteraz nemal problémi pri love ,ale ked som ho nalákal na strelnicu do papiera ,tak sa ukázali tieto rozdieli v nástrele...najbližšie skontrolujeme ešte raz a uvidíme,preto som bol zvedavý na skusenosti iných.
Chlapi mne sa to zdá blbosť nastreľovať na takú vzdialenosť. Max. na 100 a podľa bal. tabuľky si to na klikáš napr. o 3-4cm vyššie a na 200si dáš kontrolné 3 rany a musí to byť v pohode. Aspoň mne to takým spôsobom nastrelil majiteľ predajne a som s tým nadmieru spokojný. v 7x64 strieľam Vulkan aj Oryx...podľa bal. tabuľky majú rovnaký pokles na určité vzdialnenosti no mne sa zdá že určitý rozdiel tam je, možno len z mojej pušky;)
máš pravdu na 100m nenarobíš tolko chýb...ale potom musíš mat v 100% stave optiku a vediet kolko klikov ti to zdvihne,ak nastreluješ kvalitné -drahé strelivo ,je to rozumný argument...No ale na druhu stranu kto si rád zastriela ....tak na strelnici aspon spozná čo jeho zbran dokáže....a má k nej večšiu dvoveru;)
Jager 7 mas pravdu.Podla tabulky o balist.hod,streliva to tako nastrelis aj na 50m. naklikas a das ranu na 100 a ak je moznost aj 200m....zhodnotis a je pokoj.Takto mam nastrelene flinty a nemam problem.
chcem vyskúšat aj túto ráž,len som počul od jednotlivcov,že zver odbieha -myslím tým menšia početnost,že yver ostane v ohni.ale zase aj náboje robia dost
Práve dostrieľavám posledné Geca. Nejako mimoriadne happy z GECa nie som. Subjektívne viac podlieva. Možno to je tým, že to má 10,7 g a vyššiu rýchlosť.