No hned na zaciatku si mi dal dobry knokaut:
mali moznost vidiet tento "celoplat" sprava, ked pri priestrele namäkko sa sprava ako celoplast po tomto by si ani nemusel dalej pisat. Skusenosti ako sa TSX sprava po zasahu namakko skutocne nemam a ani po nich netuzim. Ked hladas dobru strelu pre strelbu tvojich hosti a znamych,ktori preferuju rany namakko - nech sa paci S&B SP a SPCE,nic lepsie nie je. Z vysokou pravdepodobnostou sa to blato rozpadne aj po zasahu mimo komory a patricne zver doranta.
<br/>
<br/>Zacinajuci polovnik sa ma hlavne snazit naucit strielat a nie sa vyhovarat na 10 ran rocne a podobne nezmysly. A existuje vobec vhodne strelivo pre zaciatocnika? Je podla teba take nejake? Ja nevidim nejaky zasadny problem pri pouziti monolitu aj pre zaciatocnika - je tam len ten malinky a nepodstatny detail - treba spravne umiestnit zasah.
<br/>
<br/>O snahach obchodnikov viem svoje,to ti dam rad za pravdu.(len tak mimochodom,ja zbrane a strelivo nepredavam,aby sme predisli zbytocnemu omylu).
<br/>
<br/>Norma Oryx - osobne nemam odskusane,je tu ale zrejme dost ludi,co maju nejake skusenosti,mozu sa vyjadrit.
<br/>
<br/>Co sa tyka uspesnosti,tak mna naopak tie cisla a konstrukcie dost zaujimaju,pretoze mi ju zarucia za podmienky,ze sa neklepem ako susedkin vibrator.
<br/>
<br/>To s tym cistenim,mno povedal by som nieco strasne chytre ale......ked nie je majitel schopny si aspon RAZ rocne normalne a poctivo vycistit zbran,tak je skoda debatovat dalej.Ak sa nazdavas,ze ked do rury nabrbles konkor a postrachas to hadom,tak zial nie,skutocne to ciste nemas.Akurat si si osetril hlaven do najblizsieho vystrelu proti atmosferickej korozii,ale nic viac. To nie je experimentovanie,ale holy fakt. Presvedcim ta o tom velmi lahko.
<br/>
<br/>Les nie je strelnica - s tym suhlasim do posledneho pismena.Preto sa divim,ze tu ides obhajovat rozlicnych majstrov experimentatorov,ktori zjavne maju komoru zveri zafixovanu od lopatky az po rit.Teda podla toho,ze dohladavas po nich namakko strelene kusy.Ale dat par € na strelnicu a slusne naboje,ee to nie. 10 ran rocne musi stacit.
<br/>A to balamutenie zaciatocnikov.....ked by som dneska pochmurnejsiu naladu,aj by sa ma to dotklo.Asi si niekedy zacnem pre istotu znacit tie telefonaty od x-ludi, ktori "zbytocne chytre reci a vsevedkovina" pomohli k velmi,velmi zaujimavym vysledkom a zlepseniam. Alebo ich poprsoim,nech tu nechaju odkaz.
<br/>
<br/>A nech poviem nieco mudre aj k teme: Ak fabricke naboje (podla mojej skromnej mienky a dostupnosti na SK),tak NORMA so strelou Accubond 9,1g a da sa s tym bez problemov odpolovat cela fauna. Ak prebijane tak skusit aj 10,4g Accubond,pre sposob strelby "max.do 100 metrov" (skutocnost=krmivo na 40 krokov),tak je fajn aj strela Hornady RN 11,3g. A da sa s tym uvalit aj na makko,ked uz.