tak pozor,kôli žiadnej IHF sa zver umelo neporaňuje ide len a len o náhodu ,ktorá sa vyskytne a urobí sa doh. so skúškou a aj overovanie nástrelu psom sa považuje za dohladávku a malo by sa to robiť aj pri údajnej chybnej rane... no a pardon,to sem vlastne nepatrí,skúsenosť nemám s týmto kal.žiadnu,tak už nepindám...ako hrob,ako hrob... :D8-L
Janicok.
<br/>
<br/>Musímm sa veru zasmiať, nad tým čo píšeš aj s robitusinom. Myslim si že každy pochopil ako som to myslel. Ako vidím tak asi Vy nie. O niečom to asi bude svedčiť...
Ani ja som nevidel polovnika aportovat z vody alebo dohladavat na nepofarbenej stope, pripadne durit ciernu.Strielam dvoma kalibrami 7x57,8x57.Nie vzdy sa zver zlomi v ohni po rane na komoru ,tonie je mozne, hlavne pri zveri ktora je vitalnejsia.
pritomny stavac patril generalnemu riaditelovi ..., v mladosti obsolvoval Podhajskeho memorial v II.c (nie pod vedenim GR) ...., uz na starobu uhynul pes i GR :{ vzdy bola sranda
tak na této poslední stránce jsem zjistil, že když mám doma 7x57 a7x57R...tak to je v čudu....a pořídím si pořádnýho psa a nebo těžkotonážní střelu....kurnik ste se minuly tématu na celé stránce, to tu dlouho nebylo
o tych polovicnych polovnikoch to by bolo na dlho a do inej temy...nikdy sa tu vsetci nezhodnu, to je realita a aj keby vymysleli naj naj naj kaliber na vsetku zver, aj tak by boli taki, kt by sa to priecilo a tvrdili by nieco ine.ale zaverom, 7x57 je dobry kaliber pre a staci na lov v nasich podmienkach.vsetko je to o zvazeni moznosti zvery, zbrane a samotneho lovca..LOVU ZDAR
páni,
<br/>
<br/>to je neodškriepitelné že pes je potrebný ale to nemusím nikomu hovoriť... Len na základe vety z mikiks-ovho príspevku to vyzerá akoby tí čo nemajú psa sa mali hanbiť lebo sú menejcenní... Ja sám osobne chcem psa ale pretože bývam v paneláku tak to zatial nerealizujem, ale nemá vplyv na moj postoj k polovníctvu. Verím že mikiks tým nemienil nikoho urážať len to tak nešťastne vyznelo. Skôr by som povedal že polovník bez psa je značne obmedzený vo svojich možnostiach....
<br/>
<br/>ale už budem ticho lebo 7x57kári mi vynadajú že som im pošpinil tému s ňou nesúvisiacimi príspevkami
Waldo:
<br/>Viac sa k tomu už nebudem vyjadrovať. Je to tak ako si napísal až na...že tí čo nemajú psa sa mali hanbiť lebo sú menejcenní. To som nikdy tak nemyslel a ani nemyslím. Žiadny poľovník neni menejcenný, či už má alebo nemá psa. Chcem len povedať, že aby sme nezabúdali na našich štvornohých priateľov keď ideme do lesa.
<br/>Pes je neoceniteľným pomocníkom každého poľovníka. Ak som niekoho urazil nech mi prepáči.
<br/> O tomto by sa mala založiť nová téma. Nejdem tu už zasahovať do témy 7x57.
<br/>
<br/>LOVU ZDAR
Môj názor na psíka v poľovníctve: Je to nenahraditeľný pomocník a spoločník pri potulkách v lese, ale aby bol spoločníkom každého poľovníka je a ostane len pekným snom:)
<br/>Sám veľmi túžim po psíkovi, ale študujem a zároveň pracujem, takže by mi na psíka neostávalo toľko času, koľko považujem čo len za nutné minimum. Preto si radšej ten rok-dva počkám a budem sa psíkovi venovať naplno...