Jojinek skoda reci na margo medzinardnych vystav , na psa v super kondicii slachoviteho osvaleneho povedia ze je chudy , tlstoch co ledva bezi dostane V dobre ze nie pomaly aj BOBa a podobne preslapy .
<br/>
<br/>Ja by som pre pracovne plemena povazoval za nutnost bonitacku a klubovu vystavu a hotovo . nech si na tie ich medzinarodky chodi kto chce s akym psom chce ale plemenu ako takemu to nic neda pokial rozhodca nema paru o plemene a o pracovnej kondicii psa .
Ok, tak to si rada vypocujem. Ale aspon do buducna, kde bude rozhodovat tento rozhodca uz psa neprihlas, ja blbec som si to nevsimla a prihlasila som, aj ked som tohto rozhodcu uz raz mala. A nenechaj sa odradit jednym neuspechom, dufam, ze si si to nedal zapisat a na dalsej vystave to bude uz ok ) je to krasny psik, tak nech sa ti dari.
Zapísať výplod rozhodcu ktorý je shcopný posúdiť domácu kozu? V žiadnom prípade!!! A to mi ešte bolo podotknuté, že on je uznávaný rozhodca :] Veď to si mi vravela ako si dopadla. Ale s tým už nič nenarobíš. Daj sem tvoj mail a ja Ti napíšem čo za tým bolo. Pa pa
Jaro, dovolim si trochu ta poopravit, urcuje sa poradie prvych styroch psov betz ohladu na hodnotenie, to cislo znamena ze pes bol vo svojej triede ako prvy, druhy, treti, stvrty, dalej sa uz neuvadza a hodnotenie moze vyzerat aj takto: V1, V2, VD3, D4, alebo V1, VD2, VD3, D4 a pod.
Bol som včera s kopovkou v Sielnici. Posudzoval pán Pilát a spol. Veľmi pozitívne hodnotím, že na konci posudzovania v kruhu sa robil chovný zvod. Na úvod posudzovania pán rozhodca vyzdvihol plemeno slovenský kopov. Potom sa konalo veľmi dôkladné posúdenie psov, neunikol žiaden detail. Pán rozhodca vyzdvihol klady psa a veľmi taktne upozornil na chyby, ktoré mali psy, ale aj na chyby vodičov. Dával užitočné rady. Všetko verejne a dostatočne nahlas. Nechýbal tradičný humor, napr. keď jeho zapisovateľka namiesto osrstenie uviedla ochlpenie, jej vysvetil, že pes je osrstený a ochlpené je niečo iné. Nakonci zožali potlesk nielen ocenené psy a ich majitelia, ale aj rozhodcovský zbor. Bol to pekný zážitok. V KCHSK svitá na lepšie časy. Ďakujem.
Zdravím, aj ja som bol včera v Sielnici na výstave s AJD, takže sme mali kruh hneď vedľa Vás takže viem o čom hovoríte a presne som to videl. Škoda len že v našom kruhu na hodnotení AJD nebol taký maník a pohoďák, takže sme nič nepočuli a len si domýšľali hodnotenie a len sme vedeli umiestnenie. Vrchol bolo keď si rozhodca musel dať poradiť od iných ako má vyzerať poradie atď. Nechápem prečo tam nebol rozhodca ktorý pozná plemeno lepšie. Chvalabohu že sme aspoň dostali výborná. Kam kráčaš slovenská kynológia a plemeno AJD. Chvála poctivým a čestným vystavovateľom bez politiky a známostí. Brakám zdar!
Ten smajlík bol na mieste viem si asi predstaviť ako by sa asi tvárili a pozerali na nás. Videl som to všetko okolo a len som sa musel krútiť hlavou, uvidíme ako to bude vo Sv. Antone.
Myslím, že až na počasie to bola vydarená akcia a na tomto mieste by som sa chcel poďakovať všetkým, Jarovi, Stenovi, Milanovi a v neposlednom rade aj Ing. Kindernajovi, ktorí na praktickej časti seminára v oplôtku predviedli prácu svojich psíkov. Urobili to vo svojom voľnom čase a na vlastné náklady a preto si to veľmi cením. Všetkým [r]ĎAKUJEM !!! [/r]