Zdravim kynologov. Potrebujem trocha poradit. Moj foxik ma uz 2 roky a nejako slabo precuje v lese.Velmi slabo hlada.... vatsinou je pri mne a ked odbehne tak len na nejakych 20m. Ako sa da naucit hladanie vo vatsom okruhu??? Pri strelenom diviakovi a diviakovi v oborke pracuje celkom pekne.....aj pri skodnej. Len to hladanie :{
No mal sa s tým pasovať trochu skôr........ Mal som podobný problém so psíkom, ale vyriešil som to tak, aby si na mna moc nenavykol, tak sem tam som ho dal kolegovi na spoločnej poľovačke aby si na mna moc nezvykol a aby nebol veľmi naviazaný na mňa.... a tak som to nejako ja poriešil..........
Na polovackach ho bral do honu vzdy iny honec......nejako to ale nepomohlo. Mota sa stale dost blizko. Pred tym som mal jagosov a tento problem somk nemal. Dufal som, ze bude lbehat s ostatnymi psamy v hone...... je to ale slabunkeeee
Æau.Skús str.www.slovensky-kopov.sk.Klikni na chovné suky alebo na členovia.Nájdeš tam veľa mien s adresou bydl.-žial bez tel.čísiel,alebo skús -dlunter@zoznam.sk,cimbalik@nextra.sk......veľa šťastia
Æau.Skús str.www.slovensky-kopov.sk.Klikni na chovné suky alebo na členovia.Nájdeš tam veľa mien s adresou bydl.-žial bez tel.čísiel,alebo skús -dlunter@zoznam.sk,cimbalik@nextra.sk......veľa šťastia
Budem to musiet poriadne vyskusat. Na polovackach mame skusenych psou ale nejako sa zvlast nechyta..... Vatsinou ho davam na starost honcom no tiez chodil okolo nich. Asi to chce aby som s nim chodil viac ja a dozeral.......Len ci to pomoze
skús cicu zo dva tri razy, spoj to s kožou z diviaka, a ak niečo v psíkovi je, tak by sa mal chytiť. Nezabudni piškótku za správnu prácu. Mám dojem, že je to trochu v sebadôvere psíka.
ber ho na vychádzky a nechavaj ho pracovať na večšiu vzdialenosť skús to niekde na poli kde su zajace a chod proti vetru aby ich navetril a ench hľada. Fox veľakrát pracuje skoro ale niektorý jedinci sa chytia až v štvrtom roku.
<br/>
<br/>Do obory a diviaky ho zober ale do takej ktorá je rozlohou väčšia a najlepšie bude ked ich neuvidí ale ich bude musieť hľadať.
<br/>
<br/>A možno ešte skús chytiť mačku dať ju do kletky od psa aspoň na takých 50 m aby nevidel kam a nechať ho hľadať to by ti mohlo pomôcť.