Tiež som si takú zohnal pri svojom prvom stavačovi o jeho výcviku. Veľmi mi tiež nepomohla, ešte že sa šteňa vydarilo a malo skvelé vlohy. Chce to hlavne veľa času, ktorý psovi venuješ.
Pani viete mi niekto povedať od kedy schválili že PF skúšky môže robiť aj Štajerský Durič?
<br/>Je to zaujímave ale dozvedel som sa o tom až včera hoci je to dosť loficke keď to plemeno je vyšľachtene z hanoverskeho farbiara.
<br/>
<br/>Vopred ďakujem za odpoveď
Cenim si tvoju pomoc a dakujem.Urcite sa ti ozvem ci mi to pomohlo a ako postupujem s vycvikom.Mam 4 mesacnu sucku hanoveraka.Jeden moj znamy bol na 4 mesacnom kurze /vycvik farbiara/v Madarsku, tiez mi pomoze.Myslel som ze s vycvikom zacnem neskor,ale doporucil mi zacat hned.
Pozriem doma v akom je stave a ked mi napises na mail Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. tvoju postovu adresu, tak ti ju poslem postou zadara. Alebo ak si z okolia Ba tak aj osobne mozem.
Milujem odpovede typu:mozem ti iba poradit tolko, ze na to potrebuje mat clovek hlavne vztah, potom vela casu a prostriedky. myslim, ze NA ZVYSOK PRIDES aj pri vycviku.:[:[:[:[
<br/>Presne tieto odpovede som pocuval pred 13 rokmi ked som zacinal s polovnymi psami a vysledok bol ten, ze som pokazil psa. Vies, ked na to PRIDES, vacsinou uz byva neskoro a chyby sa len tazko napravaju, alebo vobec. Preto ja radsej svoje skusenosti odovzdam zacinajucim kynologom, aby ich psi nedopadli ako moj prvy pes.
No ale pravda je ta, že to NA ZVYŠOK PRIDEŠ platí.Psy nejde cvičit šablonovitě. Každej pes je jinej, metody výcviku jsou sice známé, ale každej musí sledovat svého psa a PŘEMÝŠLET jak na psa vyzrát při tom a tom výcviku a to vzhledem k povaze a vyspělosti psa;) A nidko není tak často se psem jako jeho pán, kterej si ho všímá, pozoruje jeho chování atd. To je myslím na kynologii to krásné Nejsem velkej pejskař, ale nějakýho havika už jsem měl.