ved hej ale prečo maju byť normalni polovnici , ktorý maju suťaživého ducha vlastne vždy sponzorovať a či sa urazia "frajerov" strelcov? to je akoby som ja chodil súťažiť na školu medzi deti. je to rozum? pani krorý hádžu rekordy na 600vkach nech zhodia kabaty a strielaju bez pomôcok. a ak chcu pomôcky nech strielaju s olympionikmi.
Malorážku na M 600, kamarát má upravenú terčovnicu a nevie či sa sňou môže zúčastniť pretekov. Raz som čital pravidlá a mne sa vidí, že do 5,5 kg. - Ale možno trepem.
Zo streleckeho poriadku SPZ:
<br/>
<br/>18. Guľové zbrane a strelivo
<br/>18.1. Prípustné sú všetky poľovnícke guľovnice, ktoré sa podľa zákona o poľovníctve môžu
<br/>používať na odstrel raticovej zveri. Nie sú prípustné terčovnice, vojenské guľovnice a guľovnice s nastaviteľnými časťami pažby (päta hlavišťa, lícnica).
<br/>18.2. Prípustné sú poľovnícke malokalibrovky typu ZKM 451, ZKM 452 alebo malokalibrovky
<br/>upravované na tento typ, ktoré majú max. hmotnosť 3,20kg (bez puškohľadu) a s puškohľadom
<br/>maximálne 3,90kg, bez ergonomicky upravovanej pažby a nastavovateľných častí pažby (päta
<br/>hlavišťa, lícnica). Pažba môže byť maximálne typu Monte Carlo.
<br/>Mieridlá nesmú byť vybavené mikrometrickymi skrutkami a tunelovým (dioptrickým ) chráničom
<br/>mušky.
<br/>18.3. Pre streľbu z malokalibrovky je ako najsilnejšie povolené strelivo 22 Long Rifle.
<br/>18.4. Rozhodca sa počas streľby môže kedykoľvek presvedčiť o správnosti používaného streliva.
Ďakujem za odbornú radu (máš u mňa 1 pivo), ešte sa ťa niečo spýtam aj keď odbočím trošku od témy. Kúpil som jednu brokovú kozlicu Bajkal IŽ-17 16/16 vraj sa už tento typ nevyrába v celkom dobrom stave a za celkom dobrý peniaz, rozmýšlal som, že ju predám (mám aj troch kupcov) a kúpim novú IŽ-27. Ale jeden nemenovaný odborník vravel, že ak ju predám tak takú kvalitnú brokovnicu už nebudem mať. Tak som zvedavý aj na tvoj názor.( Za ďalšie pivo)
mna uz ani pocasie neodradi, vlani bolo trosku blato lebo prsalo v sobotu ale v nedelu to dazd vydrzal, takze bolo fayn, len rano sa akurat nedalo vyjst autom az hore, trosku sme museli ist peso, ale poobede to vyschlo takze sa dalo
ja som vyšiel trochu s problémami ale doma som hodinu beha s vabkou okolo auta. a dokonca sa mi pri strielaní aj darilo. mal som asi tri 10 na začiatočníka super. Musím sa pochváliť:D:D:D