Ja by som tiež vzal radšej náboj s okrajom, ak sa mu páči niečo tenšie tak 6,5x57R, prípadne niečo hrubšie 8x57JRS, alebo zlatý stred 7x57R a 7x65R. Kamoš kúpil guľabrok Fair a je ľahučký v 6,5ke a 20/76. Veľmi dobrá voľba pre začiatočníka ak nevie ako bude znášať spätný ráz. Treba si hlavne vystreliť z jednotlivých kalibrov najlepšie z posedu na terč. Ten guľabrok váži asi 2,7kg ak sa dobre pamätám, majú aj stránku
<br/>www.fair.it/eng/combi.html
<br/> Kamoš má na tom variabil Meoptu 1,5-6x42 a nemá to chybu. Ja by som vzal 8x57JRS.
Zabudol som, že mám od FAIR brok kozlicu 12stku a som max. spokojný a kamoš to má v guľabroku, takže preto môžem doporučiť. Sú to aj esteticky veľmi pekné zbrane a dobre padnú do ruky. Predná spúšť na guľabrok má napináčik a tiež je tam "gravír". Pri streľbe bez optiky na spoločných je tam svetlovodná muška.
na myslivost nemá ani cenu chodit:] v mém okolí jich je několik protože unás se už prodává dost dlouho a nikdo nemá žádný velký problém vůle praskání hlavní atd. já mám brokovou kozlici ke které se prodávají i kulobrokové hlavně a v pohodě mám teda jenom něco přes tisíc ran ale maká bez poruchy k soustřelu kulobroku jednostná s kulí je rozdíl když máš 7x65R a nebo 8x57R ke každé bude sedět něco jiného to si moc lidí neuvědomí ale dá se to doladit výběrem střeliva je to jako u kulový kozlice nebo dvojáku taky nemá s každým střelivem super soustřel
<br/>P.S. když jsem si jí kupoval tak byl v krámě chlapík který mi to rozmlouval tvrdil že ji má a jaký to je krám že to tupluje atd. a když mu kamarád řekl ať jí donese že mu jí nechá přímo u Bettinsoli opravit tak začal koktat a do dnes se nedostavil;) Není to Blaser to určitě ne ale podle mě by Ruag asi nějaký šunt neprodával a když to porovnáš s naším Brnem 800 tak to je luxus
<br/>www.ruag.co.uk/?p=7_1_2&t=Shotguns&m=Bettinsoli
Mám to doma, je to dobrý v tom že když s tím nechodíš ven a nestřílíš tak se tomu nic nestane:]
<br/>Leone ty víš jakej je rozdíl v 7x65R a 8x57 JRS v soustřelu?
Jendo dám ti radu vyškemrej u kamarádu tak po dvouch kusech různý jednotný aspoň po dvouch třech kusech a vyzkoušej který flintě budou sedět budeš koukat jaký je rozdíl v soustřelu;) protže je hodně velký rozdíl tam naládovat jednoutnou která má třeba brennek 39g a nebo sellier 28g
zdravím, potřebovala bych poradit - chtěla jsem si koupit brokvnici kterou bych mohla uptnit jak na lov tak střelbu na holuby.
<br/>ZH nechci je na mě težka a nikdy mě nepřirostla k srdci.............
<br/>děkuju za rady
Ta to Vychodňar na to ani zdaleka nema !!!
<br/>
<br/>
<br/>Brokovnicu či guľovnicu?
<br/>(18.11.2009, Plus jeden deň, str. 15, (rm))
<br/>PRI KÚPE zbrane je rozhodujúce poznať revír a vedieť, na aký druh zveri budeme poľovať. No nezabúdajte ani na výšku svojho konta. Prinášame základné rozdelenie poľovníckych zbraní.
<br/>Poľovníci ich delia na guľovnice a brokovnice. No existujú aj ich kombinácie ako guľobrokovnice či dokonca trojkombinácie - 2 gule a 1 brok alebo naopak. Guľovnica výstrelom pošle guľu vzduchom veľkou rýchlosťou na mierený cieľ. Je určená na športovú a loveckú streľbu vysokej zveri.
<br/>„Brokovnica sa používa pri love na drobnú, hlavne vtáčiu zver,“ povedala vedúca bratislavskej poľovníckej predajne Jarmila Kainzová.
<br/>Funguje na prudkom výstrele broku, v ktorom je uložených niekoľko desiatok malých guliek, ktoré sa počas letu rozptýlia a tým je zasiahnutie letiaceho cieľa pravdepodobnejšie.
<br/>Kombinácie Zaujímavosťou guľobrokového modelu sú nespojené hlavne. Je vyhľadávaná poľovníkmi, ktorí obľubujú poľovačky na diviaky.
<br/>Od použitých materiálov sa odvíja aj ich cena. Guľovnice stoja priemerne 3 060 eur (92 186 Sk), brokovnice 3 540 eur (106 646 Sk) a broková kozlica (hlavne má nad sebou) stojí okolo 2 390 eur (72 000 Sk).