Zatial nie. Rozmyslam nad kupou cisteho zeleza a potrebujem predlohu. A peniaze ma nejak netlacia. No ak by si si chcel dat podla toho urobit drevo, mozem to pazbarovi zapozicat.
Kludne mozes zabrusit aj na www.browningint.com Sauer aj Manlicher su fajn ale aj z Brow.budes milo prekvapeny.Rovnako Sako 85 Bavarian.Ani pri jednej z tychto znaciek neprerobis.Samozrejme Tikka. Volakedy sa vravelo,ked chces FLINTU-kup si TIKKU.A ja som kupil Browning. :]8-L
zdar pani, uz asi otrepana otazka, ale aky je vas nazor na 8x57JS vs 9,3x62...myslim co sa tyka napr spatneho razu, dopadovej energie, pocetnosti streliva, jednoduchsie povedane co zvolit radsej ci 8cku al 9,3...dik za reakcie
Zdravim co si myslite o kalibri 7x57 v solo gulovnici?ked tam dam naboje Sierra 11,35 gramu energia na 100m 2962 a na 200m 2217Kj myslite ze to je dost na lov jelenej a diviacej zveri?
<br/>Dik za odpovede
Ja mam gulobrok 7-57R/16 ,strelil som nim zatial iba dva diviaky ale bez problemu . Strielam TIG 11,5 g . Je to vynikajuci kaliber aj strela , minimalne podliatiny . Ked vezmem v uvahu , ze vsetky eRka su oproti bezokrajovym nabojom laboborovane na nizsie tlaky a tym i vykon aj tak je to stale dost . ZHackari mi iste daju za pravdu . Ak mas moznost kupit tu 7/57 kludne ju vezmi .
presne ako hovoríš Pali, ja som z toho strelil 2x na diviaka vzdialenosť v rozmedzí 100-140m a strela sa chovala ako celoplašť. Hladký priestrel ...prešiel som na Oryx a to už je iná muzika. Vrele odporúčam.
dobre vdaka army9 aj astronom za postrehy skusim asi aj ja tie normy oryx sice dost penazi za to pytaju ale radsej nech to uz cosi zo seba vyda akoby som mal ist kusom do susedneho reviru.inac aj kamarat streli diviaka touto sierou v kalibri 308Win najprv sa zdalo ze ostal v ohni po 2min sa postavil a davaj do kukurice farby ako keby s vedra vylial ale siel som za nim z farbiarom asi 2,5km a nic vobec sa nenasiel
Nikde nie je chyba a nemusíš sa nechať poopravovať. Vo všeobecnosti platí to, že ekvivalentné R-ka majú nižšie maximálne tlaky. Napr. 7x57 má normalizovanú menovitú hodnotu max. tlaku spotrebných nábojov 390MPa, kým pre 7x57R to je 340MPa. Podobne je to aj u ostatných kalibrov. Neviem prečo S&B necháva u 7x57 takú výkonovú rezervu a robí tie náboje s rovnakým výkonom. Za predpokladu, že neprekračujú tlaky pre 7x57R, mohli by ísť s tlakom u 7x57 o min. 14% hore.
Vdaka za upresnenie , takze som si dobre myslel . Pozrel som lepsie stranku S&B a vyzera to , ze tam maju riadny bordel . By ma zaujmalo preco napr. 7/65R udavaju vyssie vykony ako 7/64 .
Má niekto skúsenosti s gulovnicou Verney-Carron, Impact plus Take down? Dováža to niekto na SK? Príde mi to ako vhodná, cenovo prijateľnejšia alternatíva Saueru Take Down.
Shodou okolností ho má otec a je to podle mě jedna z nejlepší zbraní, kterou zbrojovka vyrobila, sám jsem ho chtěl, ale nesehnal jsem ho, tak jsem si koupil Fox 222 rem taky s německým napínáčkem.