Zdarvim vsetkych.Prosim vas viete ako najlepsie pritiaknut lisky na navnadu?U nas su komplexy trav a chcem to stiahnut na jedno miesto na okraj travy.Tak dva metre od brazdy v trave.Ako casto treba krmit?Dakujem za rady!
Na lišky používám buďto 12/70 náboje Minimagnum 4.0 mm SB 42.5 g. Dá se střílet na 40až 50 m. Střílím obvykle z kulobroku ZH. Nebo 222 Rem. Zase SB a je úplně jedno jestli poloplášť nebo celoplášť. Jen se nesmí střílet na plecko. Zkoušel jsem i malorážku 22 LR a tu nemůžu doporučit. I se zásahem komory liška obvikle daleko odcházela. Jinak co se týká ujedí na lišku tak aby je navštěvovala tak musí být doopravdy krutá zima. Lišky střílím obvykle v době kaňkování na loukách.
...nazdar,
<br/>myslis ze s nabojom 12/76 4,5mm 53gr sa ta vzdialenost natiahne o par metrov ?
<br/>Viem ze to zalezi aj od zbrane, ale co sa naboja tyka ? Doteraz som mal iba 16-ku preto sa pytam....
<br/>
<br/>dik
terz so isiel od kamarata cez park zbadal som lisku sadol na lavicku parkrat som cmukol a prisla hodil som jej cukrik bola asi na pol metra vzalaho a zahrabala..pre polovnika je to ako ked ma rybar zaber a nemoze seknut..
mne sa tiez raz stalo ze ku mne v noci prisla liska sme na nu svietili rozpravali a nic si sadla 5 metrov od nas a pozerala sa a potom sa zdvihla a chvilu chodila okola a odisla ale to bolo v auguste a bolo to lisca takze sa to dalo pochopit
Celkom zaujímavé forum táto líščia sešlosť...začal som to čítať o samého začiatku ...a celkom sa pri tom bavím...tuším začnem tie hrdzavé potvory loviť zasa...