neznám lepší a napínavější lov než na lišku. když sem začal dělat myslivost tak mi táta řekl, až doneseš první lišku střelenou v zimě brokem na čekané tak před tebou smeknu. než jsem ji střelil tak jsem jich asi 10 zradil. to mluví za všechno.
Zatiaľ tu odzneli príspevky v prevažnej väčšine tých, čo lovia líšku klasickou malorážkou. Zaujímali by ma skúsenosti tých čo lovia kalibrom 22WMR. Ďakujem.
S kámošom používame 22WMR a zatiaľ spokojnosť, dá sa s tým strieľať ďalej ako s 22LR. Myslím, že účinky sú celkom slušné, ale už aj tu sa nám stalo, že výstrel bol o priemere 2,5-3cm, čo je ale zriedkavejšie. Pri horšom zásahu líška odchádza dosť ďaleko, ale to robí aj po mojej 6.5x55, takže asi tak. Fajn zbraň na líšku do tých 120-130m. Pri dobrej pozícii sa dá aj ďalej, ale už s rizikom.
<br/>Inak asi bude mať dosť vysokú rýchlosť, lebo často vidieť, že zásah tú líšku bohovsky páli.
Neviem od čoho to záleží, ale každá líška sa chová inak. Jedna je opatrná a dostať sa k nej alebo privábiť ju je skoro nemožné. Využíva vietor a odskakuje pri najmenšom podozrení. Na druhej strane som zažil prípad, keď som šiel autom v revíri a na lúke myškovala líška asi na 60 metrov. Zastal som, otvoril kufor, vybral marlina z puzdra, nabil a z pokľaku som ju ulovil ... pozerala na mňa. Ten deň som na posliedke ešte ulovil jednu a z posedu ďalšiu ... vyzeralo to, ako keby mali líšky neopatrný deň.
lacika85 ja som zatial strelil na lisku iba dva krat a jedna spadla po broku a po druhej som strielal za behu s gulou ale tu som predstrelil ja este len zacinam
<br/>ale s tou opatrnostou tiez neviem niekedy z dialky odbiehaju a niekedy sa motju okolo ako keby nic okolo neexistovalo clovak sa za nimi otaca popritom suchoce a vrzga s posedom alebo sedackou a nic a vtedy vecne namam kameru