Ja som sa domov vrátil tiež s dlhým nosom :I ... vedidel som , ale aspoň som ju počul štekať o cca 17:30...
<br/>Taktiež fúkal silný vietor a neustále sneží aj teraz , to bude kalamita do rána ;/
<br/>Inak som rád že som nestrieľal , lebo ked so prišiel domov a videl som koľko vody mám v hlavni 8o8o8o
To beriem, ale písal o dedoch, nie o otcoch! Ale pohoda, nejde o život. 8-L. Ako sú na tom hrdzane s kožušinou, neprejavila sa táto slabá zima na nich? Čo padli u nás, okolo KE, tak žiadna nádhera to nebola. Ako je to inde?
vcera som strelil lisiaka /Prešov/ a kozusinu ma peknu. myslim ze ta slaba zima mu nejako neuskodila........a aky bol vypaseny - keby som vytopit mast tak je to ako z jazveca xixixxi
Já včera při nočním šoulání narazil na dvě stopy od lišek. Kmotřičky táhly ke vsi na nějakou tu pernatou pochotku. Jedna má stupo jak kdyby by kříženeček medvěda a lišky.8o Už vím kudy chodí na své noční toulky, tak snad dneska promluví má ruská dvohlavňová přítelkyně.
No je aj nie je. Môže to byť aj Malý šariš a može to byť aj Šariš, ako celá oblasť. Teraz už viem, že je to Veľký Šariš. Kedysi som sa v tých častiach pohyboval, tak ma to zaujímalo.
SARIS, podľa môjho názoru sa napr. tchory a kuny skalné chytajú do pascí ľahko. S líškou je to oveľa-oveľa ťažšie. Pred veľa rokmi, keď sa ešte mohli používať nášľapové železá, videl som kadejaké finty starích jágrov-presláveních líškarov od vyvárania želiez
<br/>až po.....,. Viem,že kmotra je veľmi nedôverčivá a opatrná obzvlášť na kov a na pachy.
<br/>Čo sa týka schlopcov, ako som uviedol hore: tchor,kuna-dobre, líška podstatne ťažšie,ale dá sa. S pascou Ti neviem poradiť, ahoj.
Dáko skoro Ťa prešiel klasický lov líšky....si netrpezlivý však ?:]
<br/> Ja mám tiež také skúsenosti že líšku do sklopca len tak ľahko nechytíš.Na ten môj sa chodia len pozerať zpoza stromčeka ktorý je od neho dva metre.;/
Chlapi, díky za odpoveď, ako Ste pochodili na líške. Ja už na prvý deň a prvý sneh, obzvlášť , keď sneží, nechodím. Nie že by som bol lenivý, ale ako ma učili majstri, coď vtedy, keď líšky chodia, keď sú aktívne. Vyskúšal som to veľa krát a asi to funguje. Pekne si počkám dva-tri dni, líštička sa okúpe, vcítim sa do jej empatie, že už treba ísť
<br/>a poďme ho. Potom som trpezlivý a....., a úspech dosť často príde. Lovu zdar!
jaaaaaaaaaaj klasicka polovacka na lisky ma nepresla a ani neprejde xixixi sak to nadherne vzruso. Chcem sa len pokusit chytat listicky pre vycvik psa.....
Ja som si na prvy sneh vyrazil.....a oplatilo sa. Niekolko listiciek som videl a jednu sa mi podarilo na piskanie lasicky privabit....padla.
<br/>
<br/>Co sa tyka tych pasci....vdaka