Ahoj, JENDA
<br/>Snažil som sa to opísať čo najobjektívnejšie tak, ako to robím ja. Zároveň ale uznávam, že každému vyhovuje niečo iné, t.j. každý nech si robí mimiku a úškrny pri vábení také,aké mu najlepšie vyhovujú. Podstatné je, aby to fungovalo a ver tomu,že to funguje.
Mám odskúšané,jemné pritlačenie krku dvomi prstami v oblasti mandlí,druhú ruku zľahka pred ústa.opakovaním chau,príp kai (líšiak-liška)Treba vonku počúvať a doma sa naučiť modulovať hlas.
<br/>PS:Jendo treba stlačiť vlastný krk.8-L:]:]
jarry9 a ostatní vyskúšajte TOTO: mierne pootvorte ústa pery našpúlte ako keby ste chceli vysloviť samohlásku"o", resp."ou" a mierne vťahujte vzduch do seba v intervaloch hlasu líšky pri kaňkovaní "aou aou aou. Tón by mal znieť, ako keď ste niekedy počuli sliepku tak samu pre seba "ókať". Môžte tomu pomôcť aj pohybom sánky v tom istom rytme. Prípadne to môžte tlmiť aj prekrytím rukou. Hlas si musíte potom domodulovať samy v krku. Znie to možno zložito, ale v skutočnosti je to veľmi jednoduché a hlavne veľmi účinné počas párenia líšok.
ahoj.
<br/>Dobře jsi to popsal, málem sem si tu v kanclu vyhodil hubnu z pantu a zlomil nos:]
<br/>No pěkně se to v téhle témě rozjelo, jenže u nás už je po kaňkování
Dnes ráno som počul asi 300 metrov odomňa , štekať líšku.Tak som jej skúsil odpovedať podľa tvojho návodu s vykrúteným nosom .... aaa ... ona mi odpovedala:]
<br/> Škoda že som sa jej nemohol povenovať dlhšie , musel som íst . . .;/
<br/> Ktovie či ma bude večer čakať na dohodnutom mieste :liar:
Ahoj
<br/>No vidíš, super ako sa Ti ozvala. Keď to budeš dobre vedieť, potom iste aj príde. Len trpezlivosť, chcenie,tréning,šiesty zmysel a potom to pôjde ako po masle. A naviac, ak máš gény po našich rodičoch a prarodičoch a narodil si sa ako poľovník, potom je to ešte jednoduchšie.
Dnes som sa bol prejsť a cestou som zachránil hýľa,ktorého chceli udobať dve straky.Tak som ho dal do čapice a išiel dalej,ked oproti na lúke čiarovala líška.Zobral som do rúk dalekohľad a čiapku na zem.V tom vtáčik začal škriekať a líška začala reagovať,tak mi vtáčik celkom pomohol za záchranu.No ked som zakľakol,že zamierim,drgol som do klobúka,vták vyletel,ja som spravil bočný pohyb,líska skočila do hory a mne ostali len zaťaté zuby a v klobúku nakladená biela omáčka...:D:D