Tento rok som mal tú česť spoznať funkcionárov jedného PZ pri Trnave. V ich revíri už dlho hniezdi výr. A navyše sa tam často vyskytuje aj orol. Ale vyjadrili sa, že IM TO NEVADÍ A NEPOCIŤUJÚ VPLYV PRÍTOMNOSTI TÝCHTO DRAVCOV NA STAVY ZVERI.
<br/>Sú to starší skúsení poľovníci a ja im prajem aby im poľovníctvo ešte dlhé roky prinášalo len samé potešenie.
Tibo, rozumiem ti, ale nehádž všetkých do jedného vreca.
<br/>Stretol som sa s jedným výrokom: "Ochrana prírody sa dá robiť len s poľovníkmi a nie proti poľovníkom."
<br/>Nad jeho zmysslom, ale i autorom treba viac poremýšľať. Nič v zlom:-p
Súhlasím stebou a trvá to zhruba 38 - 40 rokov, čo krúžkovali bociany - odvtedy tam žiaden nezahniezdil........
<br/>Johny ja viem,že u vás jarabíc niet - ečte rok,dva a budeme na tom rovnako:D
<br/>ahoj
Igen, tibo, veď ja len trochu srandy(či nemali na krúžku aj reťaz s guľou).
<br/>Teraz vážne: myslíš, že krúžkovanie, príp. jeho spôsob spôsobil šok a vtáky sa po zlej skúsenosti nevrátili?
Vieš koľko bocianov neprežije svoju každoročnú cestu do Afriky a späť? Koľko ich postrieľajú lovci v južne Európe len tak pre zábavu? A koľko ich pochytajú domorodci v Afrike a skonzumujú?
<br/>Ja neviem prečo u Vás bociany nehniezdia. Tých príčin môže byť viac. A nevadí mi ani kritika voči ochranárom. Nikto nie je neomylný. Ani poľovník, ani ochranár. Hlupák sa na kritiku urazí, múdrejší sa poučí. Ale mala by to byť kritika postavená na odborných argumentoch.8o
Nazdar! Od nového roka plánujem začať s výskumom plesňových, bakteriálnych a parazitárnych ochorení dravcov, chcem sa opýtať či bude záujem o vyšetrenia zo strany ochranárov ako aj sokoliarov.