Flintu som zo sebou nemal, lebo to nie je nas revir, mal som len nejaky suchy chleba v batohu, fotak a plynovú pištoľ presne na takýchto hafkačov. No,ale prvé čo som spravil bolo to, že som kontaktoval miestneho poľovníka a povedal čo sa im tmolí okolo kŕmidiel. Povedal, že o nich vedia, dokonca,že už prehnali aj nejakeho bežkára čo ich odháňal, tak po nich sliedia...zatiaľ však vraj nenašli strhnuté nič...dokedy však..
Najhorší sú asi bratislavskí psíčkari. Neraz som sledoval, ako sa ešte aj zabávali na tom, ako ich miláčik popreháňal srny. Úplná pohroma sú začiatkom leta, vtedy ich psíčkovia sú schopní zahnať malé srnča tak ďaleko, že ho ani vlastná mater už viac nenájde.
<br/>A ich arogantné odpovede na moje slušné dohováranie radšej ani nespomínam. Som starý dobrák, ale v týchto situáciach som neraz ľutoval, že nie som miestny poľovník.
<br/>Praví vinníci ale nie sú tie rozmaznané psy, ale ich drzí majitelia.
Povedzme si na rovinu, mnohí z poľovníkov by si skúšky, minimálne z kynológie, kľudne mohli/mali zopakovať.
<br/>Množstvo plemien užívaných k výkonu poľovníctva na Slovensku sa trošku zväčšilo - a niektorí už majú problém vôbec rozoznať, či sa jedná o "bundáša", alebo či to pri nohe poľovníka je poľovnícke plemeno.
<br/>Ja mám štajeráka a niektorí hostia pri nástupe na spoločnú sa často pýtajú že čo za plemeno je ten pekný havko !! Keď už na poľovačke ho nevedia zaradiť, tak sami na postriežke/posliedke už isto nie... Aj mne sa niektoré plemená pletú, ale len v rámci slabých odchýlok..
<br/>Ale je pravda aj to, že niekedy to býva aj úmysel, že sa psík už nevráti, najmä ak panujú zlé susedské vzťahy, ale za tým sú konkrétni necharakterní ľudia.
<br/>Ja osobne, nech by som sa s niekým akokoľvek hneval, ale i tak by som mu v rámci svojich možností pomohol hľadať poľovného psíka, ak by ma o to požiadal, alebo i bez toho. - Už som zopár poľovných psíkov zahlasoval že som ich videl tam a tam, ak sa mi už nepodarilo priamo ich privolať a ustajniť do príchodu majiteľa...
Asi máš pravdu, napr. v mojom okolí nikto nechová bordera. Vyzerá trošku "neupravene" a tvrdím, že 98% členov nášho združenia by ho nezaradilo ako poľovné plemeno a to sú ešte neznámejšie poľovné plemená. A v tom prípade má psík ozaj smolu kvôli nevedomosti poľovníka.
Ale len máličko...
<br/>Máš pravdu...;/
<br/>Nedá sa
<br/>Ale aby sa aj tento príspevok držal témy, tak musím oznámiť, že dnes som v lese ešte nebol, teda som nič nezažil a nevidel... :{
<br/>A asi ani nezažijem, lebo na mňa lezie dáka chrípka, dúfam že nie tá vtáčia...
<br/>Vám ostatným prajem pravý opak. Žiadnu chorobu a veľa zážitkov v lese, na poli...
@Akela-Tak to s Bordermi máš pravdu. Kdekoľvek prídem, prvá reakcia je "bundášik". Nebolelo by to ani trochu, keby to tak nebolo aj medzi poľovníkmi. Nehovoriac o strachu-Grizzly sfarbenie-je na snehu veľmi podobné líške.
včera 9 kusov srnčej a 9 vysokej.dnes som bol znova, teraz 10 srnčia a3 vysoká.Už som myslel že sa tá zver stratila,ale boly v pásoch kde rúbali osiky.
Servus chlapi:som jonny.My s kamarátom už druhý rok pozorujeme 47 kusov jelenej zveri v našom PZ.aj ich točíme na kameru,čakám kedy sa tu bude dať video.
Prečo čakáte keď sa už dá??? Stačí to poslať na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. a s príslušným komentárom bude uverejnené v regionálnom spravodaji.
Ja som predvčerom videl pri čakaní na líšky srnca II. vt s jedným (pravým) parôžkom. Ak toho roku dostanem povolenku, čo by som po tých rokoch už mal, budem sa snažiť dostať práve tohoto.