dnes bolo hojno,nádherný chovný srnec,na naše kraje až výnimočný,na troch miestach vzsoká,no a na koniec sviňa so šiestimi prasiatkami-pekne nás predurila-psa som chytil do rúk a utekal ako partizán,este teraz sa sušíme...8-L
Musim povedať, že investícia do oblečenia Jahti Jagt bola dobrou voľbou ... Tiež som si užil tento týždeň vody až až, ale v topánkach som ju rozhodne nemal ....
No moje Prabosky som zrusil vcera vecer - nestihli vyschnut, tak som rano isiel do gumakov ... Mas na Jahti Jagt nejaku dealersku zlavu, ze by sme sa dohodli
Aj ked pršalo bolo sa načo pozerať.Na yáhrade mi dve straky vyrabovali hniezdo stehlíka s troma mláďaťami , a nemal som pri sebe ani kameru , aby som to zachytil .Potvory postriehnem si na ne.
<br/>:{
V piatok som sa bol poprechádzať.Videl som 6 kusov srnčieho.V sobotu som si sadol k pšenici, dúfajúc aj v diviačika.Cestou popri lúke som videl 4 srny.Usadil som sa a čakal.Prišla sviňa s 3 lanštiakmi(svinky) a 9 prasiatok.Asi na 30m.Potom prišla ešte jedna, tá mala 6 prasiatok.Cestou späť som ešte videl jeleňa(2.VT.)Takže spokojnosť.
Už piaty rok nosím, či v zime, či v lete topánky značky MAIDL, typ Island a musím povedať, že lepšie obutie som na nahách nemal. V lete sa mi noha nepotí. V zime sa nestalo aby ma zaoziabalo. V daždi mi nikdy nepremokli. Minul som veľa peňazí na obutie. Všetko marné, skôr čí neskôr alebo oziabalo, alebo mi natiekla voda, alebo sa mi potila noha. Neľutujem, že som zaplatil 7 500,- Sk. Mám ich 5 rokov, za tie roky som obyčajne minul na obuv oveľa viac. Ale sa aj hovorý, že chudobný platí dva krát a že bohatému sa aj byko otelí!
Dnes ráno to bola nádhera. najprv pekny ročný srnec a potom ukážkový výrad asi 3 ročný.
<br/>Troška neskôr mi vyšli 4 lanštiaky...........trocha som zaváhal.Mal som zo sebou len 223 a tak.....žiju ďalej Možno na budúce. Na koniec som pošteklil líštičku...potvora....nenašiel som ju. Mal som trocha pochybnosti o presnosti pušky a tak som šiel na strelnicu oskúšať pár rán. Zistenie?! Moje chyba pri streľbe :{
V sobotu večer som bol posedieť pri pšenici(ina lokalita ako minule).Videl som 7 kusov srnčej.Vyšli aj diviaky, 5 kusov, ale dostali vietor a zmizli.V nedeåu doobeda som bol skontrolovať a doplniť soľník v tejto lokalite.
Dnes mi Diana dopriala. Srnec, ktroý sa skrýval a nemohli sme sa s otcom na neho dostať už vyše týždňa, kedy som ho videl prvý krát, dnes doplatil na diviaky. Tie ho vytlačili von z rajónu a natrafil na chovného vidláčika I.VT. Popreháňal ho a zastal spokojne asi 60m odo mňa so synom ... Moja tetka 8x57JS sa nezvykne v takej chvíli pomýliť .... Okrem toho sme so synom mali jelenicu, dve srny, a ešte jedneho výradováho srnčeka I.VT. PO výstrele vyrazili z kriakov 3 svinky, asi 20 prasiatok a zopár lanštiakov. Odkážte NANIKE ze máme totálne vypytlačený revír ... Zasvätení vedia o čom hovorím ...