nebolo to síce v lese, ale na letisku v ba. robím tam sokoliara a aj s dravcami plašíme všetko čo sa môže stretnúť s lietadlom. Minule som išiel so samcom sokolom sťahovavým pocvičiť.Moja gordonka vystavovala asi 50 m od dráhy v takej vyššej tráve. Pustil som sokola nech vykrúži. Všetko ideálne prebiehalo ako má byť. Sokol nastúpal asi do 120 metrov. Čakal som čo vyletí lebo aj u nás sokoliarov fungujú Murphyho zákony a vždy pri tomto 550g sokolovi vyletí bažantí kohút ktorý mu dá akurát tak nakladačku. Keď sa sokol pribížil vo výške presne nad psa pískol som a vtedy to malo vyletieť, ale ono to vybehlo. Krásny lišiak. Samozrejme sokol nereagoval, ale pes ano. Prehnal lišiaka cez obidve dráhy, ani si nepýtal povolenie križovať a zahnal ho pod jednu maringotku. Kým som stiahol sokola a prišiel za nimi s autom bol preč.Ale bolo to pekné, ale nabuduce by som si prial nechradšej niečo vyletí
V lese som síce nebol, ale v stredu som cestoval vlakom a za Popradom som videl 15 členné stádo jelenej zveri.Kľudne sa popásali neďaleko trate.Pekný pohľad.Cestou ešte pár kusov srnčej.V okolí Trnavy zajace a srnčia.
Čriedu jelenej,ani srnčej som síce nevidel,/asi už len v "zime"/,ale videl som stádo
<br/>som....,ktorí revali odušu a skoro zlap.po pa.... Ale úkol som splnil a môžeme presádzať
<br/>kvetinky.
vcera strasne vela ludi v lese ale aj tak som videl asi 200ks muflnej ,stal som na ceste a z kazdej strany utekali na mna, ja som len natacal,natacal a natacal..
V nedeľu som stretol v revíri ochranára, ktorý monitoroval sovy. Vzhľadom k tomu,že v piatok bol aktív,resp.zasadnutie poľ.hospodárov, vymenili sme si poznatky a zhruba po polhodine rozprávania sme sa rozišli. Zas som sa čosi naučil,no neviem.
Okolo šiestej nám vybehla oproti na horizont naša známa partia srnčej (neviem, či pri počte 5-6 kusov to môžem nazvať črieda, stádo alebo kŕdeľ - možno by sa dalo kolektív, ten je tuším 3 a viac). Okolo pol siedmej 2 páry čiernych bocianov v 5 min. odstupe. Nezdali sa, že by chceli sadať a veselo duli ďalej na Oravu.