Dnes po dlsom case sa ukazala danielia zver - 10ks. Inac 1 plna srna a opat rys - dnes som ho zbadal o 18:40, sedel na luke, pozoroval okolie, potom sa premiestnil ku krikom, kde sa cely poumyval a lahol si. Asi po 10 min padol vystrel v inej casti reviru, naco sa rys zodvihol a zmyzol ako duch...
Johny.......gratulujem. Ja včera večer som mal "rande" s pekným srncom - 3. ročný, parožky vysoké s dåhymi výsadami. Potom mi vyšla srna. Pred zormením ma prišiel kuknúť jazvec.....peknučký. Okolo posedu hrabal asi 15 min. a tak som si ho mohol poriadne prezrieť. Dnes rano som videl 3 srny....všetky ešte plné. No a priplietla sa mi lištička....aspoň bude nejaka korunka na naboje
Joj si mi pripomenul tú líštičku, som zabudol, keď som vyvrhoval toho lanštiaka, zbadal som kmotru v svahu asi na 80 metrov ... nuž, zas je o jednu menej a pár srnčiat a zajačkom som zachránil život ... Takže včera dva úlovky ... Len škoda že som zabudol že veterinári chcú líšku na monitoring. Mohol som mať na náboje ... no čo, hlava ...
nooo veru veru xixixi.....ja dnes videl ešte jednú líštičku ale na ďaleko.....v pysku mala niečo čo mi pripomínalo bažanta. Potvora jedna.....bola mimo dostrel
V sobotu večer som našiel prvé tohtoročné srnčiatko, aj som si ho vyfotil mobilom, ale fotky sú rozmazané - asi som sa triasol viac ako ono. V neďelu ráno prišiel synovi lanštiak, po rane sa odtiahol do húštiny a odtial na nás grúlil, keď sme sa priblížili. Syn musel ísť domov zobrať jagdteriérku Britu a tá ho zamestnala natoľko, že som sa mohol priblížiť a dostreliť ho. Prvá rana išle trochu privysoko,poranila len chrbticu a lanštiak sa pohyboval len po predných nohách.
drobnej u nas moc nie je ale tiez sa na polnych oblastiach (zvlast v jednej lokalite) drzi ovela viac vysokej ako v hore s diviakmi je to myslim normalne teraz
v sobotu som videl ako srncia mat chrani svoje potomstvo
<br/>keby ta srnka mala tesaky mozno tu lisku aj zadrhne
<br/>skoda ze som to nestihol natocit
Dnes som bol brigadovat, v javorovej aleji sme osetrovali stromky, zhotovili sme jednu zastitu, doplnili sol v solniku a pri dvoch posedoch sme orezali konare tak aby nebranili vyhladu. Pri tejto praci som videl niekolko zajacov, dva pary hrivnakov, jeden parik jarabiciek a jednu srnu.