V sobotu večer na repke 20 ks srnčej,včera ráno na repke a na kukuričnisku 30 ks srnčej ale o cca 6.00 vlk čo je u nás veľmi vzácne,mal som ho na cca 500 m,kolega ho mal tak do 200 m ale nejak nestihol vystreliť,videl však že niesol v papuli asi polku srnčaťa.Isto si to bude dlho vyčítať že nebol trošku rozhodnejší.
V nedeľu sme mali prevú tohto ročnú spoločnú poľovačku síce sme nenaďabili na žiadne diviaky ale dokopy sme videli asi 15 kusov vysokej a 5 ks srnčej. Dve líšku na jednú som aj strieľal ale asi nepočula:]:]. Aj keď sme žiadne diviaky nenašli potešíl nás aspoň narastajúci počet vysokej kedže v oblasti nízskych tatier máme vlkov na rozdávanie.
V sobotu na spoločnej poľovačke sme mali osem kusov diviakov v pohone. Všetko okolo 80 kg. Žiadne prasce. Dosť zaujímavé. Dobré spestrenie poľovačky na drobnú.
PREKVAPENIE V DIVIAČOM OPLôTKU! Dnes som išiel chovať diviačicu Zuzku, ktorá bola dodnes sama. Na moje prekvapenie, keď som dnes k nej prišiel, bola s tromi, asi 30 kg lanštiakmi. /cestu dnu našli cez vyvrátený strom, ktorý spadol na pletivo./ Zuzka sa stala vodiacou diviačicou.
Ahoj Johny, gratulujem k tomu kančekovi, ale aj k tomu guľovému trojáku, viem ako si sa naň tešil. My sme mali včera tiež spoločnú na diviaky, ale asi ich niekto upozornil a odtiahli niekde k susedom. Do rána však stihli doslova rozbiť políčko s kukuricou a preorať kus dubovej hory. Tak sa na výrad dostalo len 5 líšiek, ale pohonoch bolo vidieť pekné stavy srnčej a 10 ks vysokej.