Konečne príjemná prechádzka, niečo také mi padlo veľmi vhod. Následne mnou zbrklo strhnutá rana:( (našťastie druhá išla tam kam mala a napravila pokazené)
<br/>Pri návrate ukážkový pád so zbraňou(zámienka na zajtrajšiu návštevu strelnice;)), ešte teraz ma bolí celý človek:D....
V sobotu sme mali spoločnú poľovačku na diviaky. 2 pohony, 25 strelcov, lovili sa ako vždy iba prasce a lanštiaky + škodná. Videl som asi 15 diviakov, asi 20 kusov jelenej zveri, z toho 5 jeleňov, 3 danielky, 1 daniela a asi 15 kusov srnčej zveri. Napriek nepriaznivému počasiu (hmla s videteľnosťou 30-40 m) na výrade skončilo 11 diviakov a 1 líška a jedného diviaka dohľadali včera. Takáto úspešná poľovačka nebola u nás už dávno. Keby sa strieľajú všetky vekové kategórie diviačej zveri, tak by bol výrad určite o 4-5 ks bohatší...
Včera sme mali spoločnú poľovačku na diviakov + škodnú . Podarilo sa nám uloviť 2ks , z toho bol 1 velikánsky kanec- cca cez 220 kg . Zaujímavé je , že je to kanec , ktorého postrelil 1 náš člen pred 2 týždňami na spoločnej poľovačke a nepodarilo sa nám ho dohľadať. Mal odstrelenú spodnú sánku - 1 stranu kompletne. A aj napriek tomu poraneniu sa zdržiaval pri svinkách - ruja v plnom prúde. Paradoxom je , že ten istý poľovník ho dostrelil aj včera. Ale bol to ozaj rytier našich hôr. Na jeho počesť Lovu zdar!
<br/>Okrem neho bolo v pohone asi 12 ďalšich diviakov a všetky ležali asi 25 metrov od cesty a 50 metrov od rodinného domu.
V piatok sme mali spoločnú na čiernu pre Rakušanov a z pohonu vyleteli 2 sluky. Strelili sme 13 kusov diviakov a 3 líšky. Slušné. Pekný deň aj poľovačka a posledný pohon sa tiež vydaril. Niektorí skončili v piatej dimenzii.
ja vcera najprv 7 diviackov a potom troch...ale ti stali za to....takych som ste nevidel...boli priblizne rovnaki....130-170kg...teda moj odhad....len neviem ci to boli svine al. kanci...zbrane som nevidel lebo uz tma bola dost....ale prasce tam tiez neboli...poznamka autora: mame vakcinaciu takze som nestrielal...samozrejme za normalnych okolnosti by som strielal uz na tych prvych a nikdy nevidel tie ozruty co prisli po nich....na velkych treba fakt cakat dlho
tak to viem ze diviak z kukurice je tazky a malo bodov....a cim tazsie podmienky na zivot tak tym je menej tazky aj ked ma vacsiu bodovu hodnotu.....lebo my polia v revire nemame.....a ten strieborny kanec streleny u nas vyse 130kg..........a to ma vyvrhnuty a bez hlavy{ kly mam v albume odfotene}...preto som tak tu vahu odhadol....netvrdim ze je to celkom presne...mozno ma to trosku ohurilo a tak som prehnal....ale nezdali sa mi rozdielny od toho kanca...aspon velkostou....ozaj este som xcel: preco tam neboli prasce ked to boli svine??
no sak ono mi zas na tom tak nzalezi aby ste mi verili...ale lanstiaky stali na tom krmovisku uz pred nimi a vyzerali jak prasce pri nich...ale sak to nie je az tak podstatne.....verte ci neverte....6. konci vakcinacia a 8. mame spolocnu a ja verim, ze ich este niekedy uvidim...mozno prave na spolocnej
V pátek, naháňka, v první leči jsme střelili 4 diviaky a lišáka, mufloní odešlo bez rány, díky nepozornosti lovců a pak dalších několik prasátek šlo buď bez rány, protože si staříci museli říct jestli ještě dočů.... na zem a několik prasátek bylo rychlejší a chytřejší. V pohonu jsme střelili jedno, psi mi pracovali moc dobře a chybělo mi trocha štěstí, abych ulovil i já, ve třech případech se mi zastavilo prasátko na daleko, měl jsem jen brokovnicu a jednou to bylo blízko, ale pes ho potahoval za zadek, tak jsem nemohl střílet, lebo bych ohrozil psa. Před druhou lečí se nám spustil déšť jak kdyby to z konve lil a nebylo vidět na krok, tak se nám nic víc nepodařilo přidat.
<br/> Včera jsem se pak byl podívat na čekané ale nic ani chlup, asi ta změna počasí a chodí to moc pozdě.