ja som dnes vzala prvý krat do lesa môjho synovca, našiel 2 srnčie zhody, doteraz bol lenivy,stromy si pozeral len na počitači ale dnes tej jas v jeho očiach, to stalo za to sa s nim trápiť a učiť ho....
No dneska ani len chlp. V tom pocasi sa im ani necudujem ze nechcu opustit svoje teple pelechy..:P:P Ale aspon som sa vyborne presiel a odreagoval.. A predsa o tom to je, nie?
Dnes počas kŕmenia 4 ks vysoká -holá a 4 ks srnčia - z toho srna +2 mladé a srnec - mal zhodené. Počas tohto týždňa videl kamarát srnca čo mal už zhruba 5cm novo rastúce parôžky a po snehu stopoval cca 3-4 vlkov.
Včera spoločná poľovačka na diviaky v Lefantovciach, výborná práca našich jagov, 1 diviača zastavili - strelené na pár krokov, druhé zadržané-musel som ho podrezať, celkovo strelených 7ks, pri všetkých boli naše psi, krásna práca, krásna poľovačka.Lovu zdar.
cawte mi sme mali dneska spolocnu iba na skodnu lebo diviaky us mame postrielane .nic sa nestrelilo ale videl som asi 15 kusov visokej a jedneho diviaka
Celý vikend u nás dulo, že by to chlapa zhodilo, ale aji přes ten vichr jsem vyrazil odpoledne do lesa a podařilo se mi ulovit danělu, stará daněla z tlupy kusů, bylo tam pouze jedno danče a tři daněly, tak jsem vybral jednu starou a tu odlovil. Pak jsem tam zustal až do 21 hodin a přišli prasátka, tlupa asi 10 kusů, 2 bychyňky a selata. Jedno jsem vybral a střelil, moc pěkný lov to včera byl
<br/> V sobotu, jak jsem jel zhodit do krmelca, tak jsem vzal jednouho z jagů a mrkl jsem k norám, ale nebyly holky doma, jen asi nad ránem si noru ověřila jedna liška, prošla kolem a mazala hledat nějakou jinou, obydlenou pak jsem ještě potkal dvě samotné dančata, aji mě mrzelo, že jsem si vzal brok a ne kulu :I
Včera spoločná,počasie ideálne 20-30 cm snehu, v prvom hone ma na štande obkľúčilo 7 ks holej ,stáli okolo mňa dobrú minútu na 10 krokov, v druhom hone 10 ks holej na inom mieste-šli krokom ako husi za sebou.Za celú poľovačku nepadol ani výstrel-diviaky sa asi presťahovali:( Akurát psi zadrhli psíka medvedikovitého.Celkový dojem -krásny deň,pekný zážitok, iba toho huňatého mi akosi bolo ľúto-nemal šancu.
v cera spolocna na diviaki. dva pohony a na vyrade 2 kance a jedna listicka. velmi pekne pocasie, slniecko svietila, super nalada. co viac si clovek moze priat.
V sobotu, naháňka na černou a škodnou s poslední lečí. V každé leči byla liška - ale šli bez rány už při zavádění, 2 hlásili psi i v leči, ale ven je nedostali. divočáci nebyli - večer jsme se dozvěděli, že nám je vyhnal v pátek jeden důchodce co šel na vánoční stromek - ještě se v hospodě chlubil že tolik prasat tam v životě neviděl:[. Bylo ale krásné počasí -slunko, obnova a zamrzlo, na poslední leči dobrá zábava.Takže pěkný den