Liška a diviak se může lovit v noci, ze zákona je to jediná zvěř, kterou takto můžeš lovit, vše jiné je zakázaný způsob lovu a lze jen na vijimku Orgánu Státní Správy Myslivosti.
Dnes podvečer cca 20 ks srnčej v 2 skupinkách čo u nás nie je až tak obvyklé. Asi aj tu sa prešiel vlčko. Jedného som sledoval asi pred 4 rokmi za bieleho dňa asi na 80 metrov možno 5 minút - vtedy som ešte nebol členom.:{
Ahoj Johny, zákon nijak neřeší dobu mimo úplňku, ale popravdě od čtvrtka je tu obnova a při čtvrti měsíčku, který tu je je velice dobře vidět. Jakým způsobem řeší u vás zákon lov při úplňku . Je zde vyznačený počet dnů před a po? Mám ještě jeden dotaz k myslivekcým tradicím na hodně fotkách je zvěř položena na výřadu na levém boku. Je to součástí mysliveckých tradic v SK nebo jen zvyk v místním PZ?
Včera se mi podařil odlovit další kus, velice slabé dančátko, ještě jsem ho neměl na váze, ale bude to určitě pod 15kg. Přišlo samotné, za ním druhé a pak daněla. Nevim či mu nekdo odpravil matku, nebo to byla jedna z vijimek a daněla vodila dvě? Pak jsem byl na diviaky do půl noci a přišel jenom jeden, lončáček kňourek, škoda by ho byla. Nevim co se stalo, zvěř se moc nehýbala, naštěstí mi střídavě dělaly společnost 3 kusy srnčího. Tak prasátko snad příště.
Moron, u nás sa smie loviť 3 dni pred a 3 po kulminácii mesiaca, ináč hidinu pred a hod. po východe slnka.K tomu výradu, zver sa pokladá podľa určeného poradia na pravý bok.Lovu zdar.
Díky yegi, s tou hidinou tě dostali;),ale já psal příspěvky v noci po pár deckách tak to taky vypadalo - tímto se omlouvám:-o. A lovu zdar přeju Tobě a tvým psíkům k vydařeným úlovkům ze společných;) ať se tak daří dál nejen vám, ale všem šikovným polovníkům!
Dnes spolocna na diviaky. Teren strasne narocny, a diviaky strasne tvrdohlave. V hustine cca 25 clena crieda, ale aj napriek usilovnosti psikov to islo tazko. Nakoniec padol jeden kanec, cca 140kg, ale to bolo vsetko. Hlavne, ze sme sa presli a prezili krasny den v prijemnej atmosfere.