Jarný ťah slúk?
<br/>
<br/> Nezabudnuteľné a prenádherné chvíle, u mňa jedny s najkrajších. Miesto,čas,teplota vzduchu,vietor,dážď a iné sú podľa mňa faktory, ktoré pravdepodobne ovplyvňujú ťah,
<br/>i keď na druhej strane som už zažil aj "rozbesnené počasie so snehom" a dlhozobky
<br/>lietali ako "zbláznené". Kvorkanie,pískanie, pozorovanie cvikov,alebo naháňanie samičiek a dobiedzanie samčekov, to sú skutočne chvíle, ktoré nielen potešia dušu každého poľovníka.
O prítomnosti poslov jari v našich revíroch, /či sú už tu,resp.či už prileteli/, hovoria aj niektoré druhy vtákov, ktoré sú sťahovavé a ktoré môžeme vidieť aj z okien svojich bytov. Zdá sa, že čosi na tom pravdy je.
Nazdar chlapi,boli ste niekto vcera pozriet??Ja sa chystam dnes,ale zatial nepraje pocasie,prsi a je dost silny vietor,tak len cakam a dufam.ze sa to zlepsi.Ak nakoniec pojdem,dam vediet ako to dopadlo:)
Ja som bol v piatok, bol krásny večerný ťah - ale nepočuli asi;) V sobotu fúkalo a mrholilo, ale taký slabší ťah bol - len lietali nízko pri zemi a bolo problém ich vôbec vidieť. A včera večer - krásne počasie, teplo, bezvetrie - a večerný ťah nebol - teda aspoň u nás. Asi mali prestávku.
sluky su uz aj unas kusok od Blavi.
<br/>milujem tento cas aj ked za calu karieru som vystrelil na sluku len raz a aj to som mal asi 13rokov
<br/>neako nedokazem strielat na vtaka ktori musi preletiet tisice kilometrov aby sa mohol zahniezdit a pritom tahu nanich cihaju tisice polovnikov a nie kazdy dodrzuje pravidlo ze spravnemu polovnikovi musi stacit jedna sluka za zivot (kolega strelil raz 12 za jeden den ):{