Vieš Ty, ako sa po opici pozlietajú na lúčke, keď tam necháš čo i len jednu otvorenú plechonicu piva? Nalietavajú ako miginy. Vyskúšajte to. Na mojej oblúbenej lúčke mám takýmto spôsobom zachýtených niekoľko 10000 ks, možno som tým ohrozil severskú populáciu ( Poľsko-Pobaltskú ), nič to - máme ich doma, na Slovensku a to aj na radosť Mr. Kobca. Predpokladám, že možno ani neodtiahnu na juh a vyhnú sa talianskému a maltskému masakru. Populácia bude utešene narastať, slovenskí jágri v duchu zásady jedna a dosť ( ročne al. jedna za život ), pri ročnom odstrele niekoľko 10tok ks, budú mať problémy s premnožením. Lovu zdar!
Dnes zodvihol pes kamátovi sluku, takže su aj u nás - KE - okolie. Keď mi vyjde čas pôjdem sa pozrieť na ťah a otestovať vábničku, lebo minulého roku mi to nejak nešlo.
Dnes zodvihol pes kamátovi sluku, takže su aj u nás - KE - okolie. Keď mi vyjde čas pôjdem sa pozrieť na ťah a otestovať vábničku, lebo minulého roku mi to nejak nešlo.
Ahojte,
<br/>čítam, že nie všetci dobre pochopili moje slová o prikrmovaní. Chcel som tým poukázať na fakt, že na zver, o ktorú sa staráte (prikmovaním) máte - z môjho pohľadu - akési "ekonomické" právo. Starostlivosť o ňu Vás isto stojí nemálo času a financií. Takisto jedným - v mojich očiach ospravedlňujúcim - dôvodom pre strieľanie určitých druhov zvery škody na hodnotách, ktoré človek vytvára.
<br/>Sluka nikomu neškodí, Vaším pričinením jej stavy nestúpajú... To na vysvetlenie pre tých, ktorí ma uz videli nosiť červíky do lesa
<br/>Inak sa stotožňujem s tým, že svoje sme si už povedali...
<br/>Príjemnú jar, Kobec.
Stále hlásenia,poznatky z pozorovaní preletov slúk vzbudzujú vo mne obavu o posla jari
<br/>Totálna ochrana (MEDVEDIA SLUŽBA) - množstvo neuspokojených slučích samčekov
<br/>svojim vyrušovaním a pokusmi o párenie znemožní pokojné vysedenie a vyvedenie potomstva.
<br/>Zníženie počtov ,stavov o 20% bude citeľné.
<br/>Toľko moja osobná obava a odhad.Budem len rád ak sa mýlim.