Priatelia poľovníci. Chodím aj na iné fóra a ak sa mi nepáči nejaký príspevok, tak ho nedočítam a vôbec naň nereagujem. Odporúčam to aj iným. Ono to naozaj funguje. Ale niekoho vyhadzovať a urážať iba preto, že má na vec iný názor je netaktné. To sa vôbec nezhoduje s poľovníckou etikou. A my sme tu predsa poľovníci, však?. Inak v našom združení sú voľné miesta. Kobru by som kľudne vyskúšal. Vadí mi tá diaľka. Jeho príspevky mi nevadia, tak ako ani príspevky každého z Vás, pokiaľ v nich neurážate žiadneho poľovníka a poľovníctvo. LOVU ZDAR!
Mám pocit, že sa nechápeme o čo nám ide. Nech si kobra vypisuje čo chce a kde len chce, napr. že hrášok je modrý alebo neviem čo, to ľudia pochopia, že to niekto nemyslí vážne. Ale ak niekto tu vypisuje nepotvrdené teórie a tlačí tu čitateľom do hlavy že prikrmovanie je neviem ako škodlivé a tým pádom zver zabíjame jej otravami, tak ľudia si utvoria takú mienku, že to bude ešte horšie ako to je. Uvidia ťa viesť do hory v zime seno a nejaký ten mech kukurice a začnú po tebe kričať že si vrah zveri. Nevravím, že to tak je, ale niektoré jeho príspevky tu naozaj nemajú čo hľadať. Ak ho niekto vyzve, aby si išiel svoju teóriu overiť, samozrejme je proti. Odchod od televízora na čistý vzduch by mu asi ublížil. Myslím si, že je to len pre dobro tohto fóra, ak sa mýlim, spokojne mi to napíšte, kto je iného názoru. Veď predsa máme slobodu prejavu... LESU A LOVU ZDAR!!!
Mas pravdu. Ucelom nebolo niekoho vyhodit len mu dat na vedomie kto ako stoji o jeho nazor alebo teorie. Ma moju plnu podporu ak si zalozi vlastnu temu na tejto stranke hoc aj pod nazvom Moje poznatky a teorie alebo co som videl v TV. Tam sa moze si myslim plne realizovat bez toho aby mu niekto do toho kafral, osocoval ho a pod. Bude tam mat klud a citat to budu len ti co chcu. Tu min. v 2 temach aby si sa dozvedel o co ide musis citat cele vlakno, takze citat tie jeho teorie niektori nemaju zaujem.
<br/>
<br/>Jaro Kučík
<br/>
<br/> Lovu zdar!
Pid-ko je o drobnej. Kobra budem rad, ked budeš uverejnovat citácie odborných článkov autorov zo slovenska,čiech a susediacich krajín s podobnou klímou, životným prostredím. Nemiešaj sem aljašku, tulene, medvede a svoj názor, ktorý nevychádza z praxe. Prosím píšte o drobnej nie o kobre chcem sa niečo dozvediet o nových možnostiach zveladovania drobnej.
Jaro to viriesil.
<br/>Kobra,zaloz si svoju temu,ako ju nazves je tvoja vec a tam mozes preberat svoje teorie s ludmi ktori stebou suhlasia. Nikto ta odtial nebude vyhanat,nikto nebude pisat ze mu tam vadis ci zavadzias. Sprav to tak,ak mas svojich zastancov ako tvrdis,tak si ta tam najdu a tam stebou budu preberat tulenov aj vsetko ostatne. Poslednych 22 stran tejto temi je len o tvojich teoriach a otom ako ti to vsetci vyhovaraju,nic som sa tu poriadne nedozvedel a to je to co mi vadi. Tak bud tolerantny k nam ostatnym ktori mame svoj nazor na danu problematiku o drobnej a chceme onej spokojne a kludne diskutovat.
<br/>Tu tvoju temu navstivi len taky ktory ma zaujem stebou komunikovat a taky ktory zaujem nema sa jej zdaleka vyhne. Spokojnost bude na oboch stranach.
<br/>PS: Toto je najdemokratickejsie riesenie.
Môže niekto napísať o prikrmovaní drobnej v mesiaci apríl? Včera som obzrel revír a videl som zopár mladích zajacov. Januárový vrh sa vydaril nad očakávanie. Staršie zajace popritom nebolo vidieť.
Kobra ty mi pripadáš ako ten cap čo chce byť záhradníkom......nič v zlom ale toto prirovnanie je najvýstižnejšie v tvojom prípade... nič užitočné si nám doteraz nenapísal...
Ja zas poznam takuto rozpravku a pripada mi to tak, ze sa v nej pise o tebe Kobra.[img]www.knihylevne.com/cacheImage/sekce-data-11405.brouk-pytlik-9-vyd-80-150x217.jpg [/img]
Revír Wildendurnbach, Dolné Rakúsko rozloha 2140ha.Podiel polných remízkou 5,6%, neobrábané polia 10%. Po žatve obilnín je 25% polí osiato medziplodinami za účelom zeleného hnojenia. Odlov zajacov v 90 rokov cca. 400 ks. V roku 2007 odlov 3850 ks. V priebehu leta a na jesen prikrmujú krmnou repou cca. 10000-20000kg. Cez zimné obdobie podávajú cukrovú repu cca. 30000kg.Prikrmovanie pokračuje až do pokročilého jara. K tomu podávajú vojteškové seno. Odlov škodnej cca. 300ks.
Zborník referátov z medzinárodnej konferencie Levice, 28.03.2009
<br/>autor: MVDr. Miroslav Vodňanský, PhD.,Ing. Matúš Rajský
<br/>Hospodárenie s drobnou zverou v Rakúsku.