V Bratislave bývali kedysi pred 25 rokmi polovnicke burzy, kde sa tiež okrem iného predavali aj rôzne trofeje. Ja som si tiež kúpil pekného jeleňa od pre mňa neznámeho človeka. To znamená že som pytliak. Blbosť na kvadrat a polemizujme ďalej
Tak preco podla zakona nie je zakazane predavat trofeje na inzeraty, Pozri si kolko ich bezi na Slovensku aj v Cechach. A predavaju sa cele zbierky a to je vsetko trestne? Tak kto je pytliak ten co ich predava alebo ten co si ich kúpi.
Vážení, prečítajte si v Tr. zákone nie len skutkovú podstatu t.č. pytliactva (prečinu, zločinu) a nezabudnite ani na všeobecnú časť Tr. zákona (čo je trestný čin, čo je prečin, čo je zločin.....) a potom tu píšte.
<br/>Podla niektorých príspevkov to vyzerá tak, že každého, komu vysí doma zhod, koža, parohy z burzy nakúpené, podedené a nemá polovný lístok je pytliak.
<br/>Trochu súdnosti by to chcelo:x:x:x
Tak som si predstavil moju debatu s policajtom, keď by ma načapal s bažantom v ruke v našom chotári ako idem cvičiť potvoru a on by mi ho chcel zabaviť ako predmet doličný pri súčasnom obvinení z pytliactva.
No, to by aj mňa zaujímalo. predstav si napríklad aj situáciu, že ideš z poľovačky a
<br/> vezieš si v kufri auta bažanta alebo zajaca. Zastaví ťa policajt a čo ďalej? Po polovačke
<br/> ti predsa hospodár nevypisuje potvrdenie, že si toho bažanta dostal. Pri raticovej je to
<br/> jednoduché (plomba, povolenka...), ale ako je to u malej zveri? Ako dokážeš, že si
<br/> to neupytliačil?
každá ulovená zrer musí byť niekde zapísaná. Neviem, či by ti hospodár nemal vypísať povolenie na prepravu, ale toto až tak neovládam, nech sa vy jadrí nejaký hospodár
To si ako myslel, že na spoločnej polovačke si mám do povolenky napísať, čo som
<br/> ulovil? To by potom policajti na pytliakov z radov poľovníkov nemali, pretože vezmem
<br/> pušku, niekde po ceste strelím zopár zajacov, do povolenky si ich napíšem a všetci mi
<br/> môžu...Podľa mňa stačí, keď policajti zoberú svoj papier, kde majú napísané zoznamy
<br/> spoločných poľovačiek v danom okrese a v daný deň , spýtajú sa dotyčného, na ktorej
<br/> bol a oni si to už u hospodára môžu overiť.
A aby som ti odpovedal, tak do povolenky zapisujem raticovú a škodnú, na spoločnej
<br/> poľovačke na malú zver do povolenky nezapisujem nič. Na spoločnej poľovačke na malú
<br/> zver potrebuješ akurát tak zbroják a poľovný lístok. Na zapisovanie úlovkov je tam
<br/> hospodár.
Chlapi, sak ked napísete nejakú sprostosť, tak sa aspon poriadne zamyslite. Bol si na spoločnej na drobnú zver? Bola ako spoločná poľovačka niekde ohlásená? Dostal si pozvánku písomne, alebo aspon formou sms? Bol urobený zoznam účastníkov poľovačky? Videl ta tam niekto na nástupe? Sú nejaký svedkovia, že divina bola po polovačke rozdelená? Kolko maš na toto svedkov? Co by povedal poľovný hospodár, kebyže mu zavoláš priamo pred hladkou polície?
<br/>
<br/>Gulo, je to co si napísal pytliactvo. Nevedel by si okamzite alebo ak uz vsetci lezia opití v bezvedomí neskôr preukázať, že si nikde nepytliačil?
Gulo sak ale dotycny by musel byt natvrdli keby neukecal bazanta v kufri . a ked nic ine tak sa povie ze je tu podozrenie na vtaciu chripku a uvidis tu rychlost z akou ta vybavia