OkO SPZ v Liptovskom Mikuláši pozýva všetkých poľovníkov a priateľov poľovníctva na výstavu trofejí ulovenej zveri v sezóne 2008 - 2009 v okrese Liptovský Mikuláš. Výstava sa uskutoční 22. - 24. 3. 2009 v priestoroch
 Stredenej lesníckej školy v Liptovskom Hrádku
denne od 9,00 do 16,00 hod.



Okresné organizácie
SPZ ORAVA Dolný Kubín, SPZ Námestovo a SPZ Tvrdošín
pozývajú všetkých záujemcov poľovníctva
na
 VÝSTAVU TROFEJÍ POĽOVNEJ ZVERI
ulovenej na Orave v roku 2008.

Výstava sa uskutoční v dňoch
23. - 29. marca 2009
 v kultúrnom dome v
Zuberci.

K výstave je už tradične vydaný kvalitný katalóg, vydávanie katálogov má na Orave tento rok 30-ročné jubileum.







25. mája 2008 sa poľovníkovi Dominikovi KALATOVI v revíri poľovníckeho združenia Belanská Vavrišovo splnil sen každého poľovníka. Ulovil kapitálneho srnca. Tohto krásavca už pozoroval a fotil vyše roka. Keďže usúdil, že v tomto roku sa stal lovným, rozhodol sa ho uloviť. Klobúk dolu pred jeho zodpovednosťou. Nejeden „lovec“ by takéhoto srnca strelil na stretnutie, pretože sa jedná o životnú trofej. Aj tento srnec dokazuje, že na Liptove je veľmi dobrá populácia srnčej zveri a zodpovedným manažmentom je možné získať kapitálne trofeje.



Vyhláškou Ministerstva poľnohospodárstva a výživy Slovenskej socialistickej republiky č. 172/75 Zb. o ochrane a o čase, spôsobe a podmienkach lovu niektorých druhov zveri v znení vyhlášky č. 231/1997 Z. z. a vyhlášky č. 230/2001 Z. z. § 11 ods. 4 boli určené kritéria selektívneho odstrelu trofejovej zveri.






Jeden poľovník – nazvime ho Vlado – poľovnícky hospodár istého PZ v strede Slovenska nie je žiadny nováčik. Poľovníctvu sa Vlado nevenuje 5 rokov a ani 10. Učarovali mu psy a sokoliarstvo. Na dvore svojho rodinného domu choval pre potreby výcviku psov dve líšky.
Činil tak, ako viacerí z nás, pretože zákon nám to ukladá. K výkonu poľovného práva musíme mať psov poľovne upotrebiteľných. A k výcviku brlohára líška patrí.



Poľovníctvo patrí medzi jednu z najstarších činností i vášní človeka. Pri výkone práva poľovníctva sa poľovník riadi nielen nespočetnými zákonmi a predpismi, ale vedie ho hlavne jeho pokora a úcta k prírode, cieľavedomosť a svedomie. Priblížime Vám, do akých problémov sa môže poľovník dostať pre svoju snahu, zanietenosť a dobromyselnosť. Posúďte sami, či ide len o neznalosť zákonov (aj zo strany štátnych orgánov a inštitúcií), alebo už ide o zlomyseľnosť a neochotu priznať si pochybenie. Tento prípad si Vám dovoľujeme predložiť len ako informáciu. Prosíme, venujte mu pozornosť. Múdry sa poučí zo škody iných ....

 
 
 
12. januára 2007 OkO SPZ Námestovo poriada v priestoroch hotela Slanica, na  Slanickej osade už v poradí IX. reprezentačný ples poľovníkov Hornej Oravy. Začiatok o 19.00 hodine.
Predpredaj vstupeniek v kancelárii OkO SPZ Námestovo. Č. tel. 043/ 5523833
mobil  0908425746.
 
Všetkých srdečne pozývame. 
 

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 276 návštevníkov a žiadni členovia on-line