"Teraz je otázka, chcel by si aby tvoj syn bol presne taký ako si ty?"
<br/>NIE
<br/>
<br/> "Myslíš si, že by mohol vedieť viac ako vieš ty?"
<br/>ÁNO
<br/>
<br/> "Robilo by ti radosť, keby tvoj syn bol chytrejší ako si ty? Potešilo by ťa keby tvoje okolie hovorilo o tom akého máš šikovného syna?"
<br/>ÁNO
<br/>
<br/>
<br/>"Ak odpoveď je, ANO, tak nie som si celkom istý, že si mu dobrým príkladom"
<br/>
<br/>A syn je učiteľ, jeden z jeho predmetov je ETIKA.
<br/>
<br/>Ostatné nie je hodno komentovať. A radšej sa zamysli nad sebou, svojím "poľovníctvom", prosím.
Posledni hryz se dava jenom zveri sparkate a velkym ptakum {hluchan, drop, kralovak], sice se to jemnuje posledni zob ale jinak je to stejne. Selmam se posledni hryz nedava nikdy
no Basky tu sme šiši viacerí...pozri si fotogalériu , alebo si možno vieme uctiť každú zver :liar:
<br/>(alebo ? "iný kraj , iný mrav")
<br/>A ked sme už pri tradíciach , na ktorý bok sa kladie ulovená zver ? To tiež nieje každému jasné , ako som si všimol v galérii
Keď je psovi /vlkovi, líške../ zle od žalúdka, tak žerú aj isté druhy tráv a bylín, /moja sučka napr. lúskala lieskové a vlašské orechy, lebo jej chutili, zožrala i banán i kus jablka../ tak kľudne im dávajte ´posledný hryz´, nemám ja nič proti tomu..
<br/>Ulovená zver by sa mala klásť na pravý bok, no máš pravdu, rozmohlo sa je položenie na brucho, s roztiahnutými raticami abo labami, príp. podopretou hlavou - že vraj je to opticky pôsobivejšie, že vraj farba lepšie vytečie a pod. Ktovie, asi sa menia aj tradície... /Tie väčšinou vychádzali aj z praktických účelov, osvedčených vecí../
<br/>Ale poznám na podobnú situáciu dobrý heft-prirovnanie.. ...-videla dcéra u mamky, že pred vložením husi do pekáča odšvacla jej nohy a položila ich ku krku.. tak to aj ona celý život tak robila.. a videla to u nej aj jej dcéra.. a po nej aj dcéra dcéry.. A tej to nedalo a spýtala sa, že prečo sa to tak robí.. A matka jej na to - my sme to u nás doma vždy tak robili, choď, opýtaj sa babky.. Tak šla a spýtala sa jej to isté.. A babka hovorí - veď aj ja som to odkukala od mojej matere, choď a spýtaj sa veď ešte žije, snáď si bude pamätať že prečo sa to robí.. Tak navštívila pravnučka prababku, opýtala sa jej že prečo treba husi pred pečením nohy odrezať a osve piecť pri krku.. - A ona, keď si napravila načúvací strojček, jej na to - ...Jáj, diovka moja, ja som musela husi nohy odrezať, lebo sme doma mali iba malý pekáč a najviac miesta pri krku ostalo..
ja so viem tak ta ulovena zver sa kladie na pravy bok a a vzda sa jej pocta aspon u nas to tak este je ale na fotografie sa dava na to brucho s roztiahnutymi raticami vecsinou ciaarna popripade s pridrzanim hlady hore u vysokej a srncej prave koli tej efektivite na fotografii musite uznat ze taka foto vyzera ovela lepsie;)
Cilan dobre si to napísal. Ulovená zver sa kladie na pravý bok a vzdá sa jej pocta. Fotenie však je iná vec - ako vzdávanie pocty - takže každéme ako to vyhovuje.
Tradičná výstava trofejí.
<br/>Už dvdsiatyprvý krát sa,dňa9.3.2007 o 15,00hod v Ponitrianskom múzeu v Nitre,koná vernisáž a výstava,,Trofejí poľovnej zveri ulovenej v sezóne 2006.