Páni poľovníci, prosím Vás aby ste trochu uvažovali nad fotografiami, ktoré dávate do galérie. Úcta k ulovenej zveri patrí k základným princípom poľovníctva. Kto si nevie vážiť úlovok, nevie si vážiť prírodu. Ako asi zapôsobí www.polovnictvo.com/userimages/thumbs/1162814452.791006.600.jpg[/]takáto fotografia
na nestranného návštevníka PID. Čo si o nás pomyslí? Že sme banda barbarov. Kde je tu úcta a tradície???
Súhlasím s Johnym. Stačí predsa úlovok odtiahnuť pár metrov od nástrelu, vzdať hold zveri zálomkami otočiť ju tou stranou kde je menej rozbitá a hneď to inak vyzerá. Veď príroda poskytuje svojou rozmanitosťou lepšie podmienky pre spomienkovú fotografiu ako aranžovanie v ateliéri. Už sme tu predsa o tom písali. Aby vynikla aj krása zveri nie len ako úlovku, inak to potom vyzerá ako u mäsiara na jatkách
Ja si zas myslím, že Elo-vi nemáte co vycítat. Jeho galéria je urcite jedna z tých lepsích a nakoniec aj takáto fotka má výpovednú hodnotu. Mne to nevadí, a tvrdím, že na bigotných ochranarov, ak sem zavítajú bude mat rovnaký účinok ako urezana hlava, hoc aj obložená vetvičkami.
Michal nikto nekritizoval Elovu galériu. Týkalo sa to viac menej iba tejto fotografie. Ostatné fotky sú fakt dobré, a je z nej cítiť aj patričný cit a úcta. Aj prostredie na fotkách, vystihuje miesta úlovku...
Johny velakrát som od teba počul aby každý opisoval polovníkov podla skutočnosti nie podla verejního názoru že sme všetci opilci a pod. Ja na tejto fotke nevidím nič zlé je to realita tak to tu nezatierajme, lebo budeme ako tí ostaní, ktorí si o nás nemyslia nič dobré. Nerobme zo seba niečo čo nie sme len preto aby tí druhí mali o nás čo najlepšiu mienku. Verím že aj po tejto fotografii bol ulovenej zvery vzdaný hold.
Nepovažujem sa za "bigotného ochranára" a pozerám sa na tú fotku z určitého nadhľadu.
<br/>Fakt je, že je to reálny záber. Ale toto je verejne dostupná fotogaléria a prezerajú ju nie len poľovníci. A fotky sa dajú stiahnuť, použiť a aj zneužiť. Jedna fotka síce názor verejnosti nezmení, ale načo hneď ukazovať "krvavú" stránku výkonu poľovného práva.
<br/>A poľovníci sa delia na tých, ktorí zvysoka kašlú na názor laickej verejnosti a na tých, ktorím záleží na "dobrom mene" slovenského poľovníctva. A Johny zjavne patrí do druhej skupiny a ja s ním súhlasím.
Rado, v Johnyho príspevku rezonuje úcta k úlovku. Dá sa to pochopiť aj tak, že prejavy úcty k úlovkom vôbec nebude treba dokumentovať ľúbivými fotografiami, kedže tie neľúbivé sa nebudú dať urobiť
A prečo teda neurobiť tú fotku až pri vzdávaní toho holdu ulovenej zveri ako popisuješ ?
<br/>Tak by aj foto malo patričný nádych s dodržaním tradícií. No asi má každý nato svoj názor a ja si potom myslím o tom svoje...
...zabudol si povedať že na jednej fotke má jeho kolega na puške reflektor... ale ak som dobre pochopil, sú to fotky z Vojvodiny - iný štát, iné predpisy, iné tradície.. Radšej by som bol, keby sa aradac ozval a poskytol doplňujúce info.. možno sa poučíme..;)
Chlapi ten diviak je strelený na hlavu neviem či z druhej strany by to bolo lepšie podľa mňa nie ale je to realita.
<br/>
<br/>Mali by ste najprv nechať vyjadriť sa aj majiteľovi foto a až potom kritizovať.
<br/>Možno sa to nedalo ani lepšie nafotiť.
<br/>
<br/>Pekny večer.
Jendo- k maskáčom Ti poviem len toľko, keď si prejdeš Fotogalériu nájdeš maskáče aké chceš. Je len potom na Tebe ako zistíš podľa maskáčov ktoré spojenecké vojiská majú v príslušnom poľovníckom združení cvičenie. Škoda, že skončil obranný pakt ,,Varšavská zmluva ,, bolo by to jednodukšie identifikovať kto má cvičenie v PZ.
no veru ako vravi Mirek teraz je to sama specialna jednotka zelenych baretov a tie nenosia insignie a oznacenie takze vieme figu o koho sa jedna mozeme len dufat ze su to ludia z NATO . ale chlapi bacha ak bude mat sutanu a turban treba ho preverit :D:D
Já taky nosím maskáče, ale jen trenýrky.Ty nikdo nevidí To už by musle být velká pohonební oslava:]
<br/>Mě celkem dojímá když vidím chlapíka, kterej přijde na hon (naháňku), na rameni zbraň za x 10 tisíc,kukr stejně tak drahej a přijde v maskáčích z vojenského výprodeje;/Dneska jsou obchodní pulty plný pěkného mysliveckého oblečení a on si koupí maskáče.
<br/>To naši dědové, to byli jiní fejnšmekři.Ti chodili na hon jak do kostela, pěkně v uniformě, kravatku.Byl to pro ně svátek a myslivec byla osobnost.No časy se mění a lidé s nimi.Jde pouze o ústu k tomuto koníčku, o přístupu. Jenda z Čech;)
Jendo, na hon mohli, len by som ich rád videl ako vyštafírovaní v plesových polobotkách ťahajú kusa z grúňa cez les na zvážnicu v jesennej pľušti alebo v snehu po kolená. Ale inak ti dávam za pravdu, v poľovníckych predajniach dostať aj poľovnícke maskáče a monterky = pracovný odev.