Tak si sedneme do křesla, zapálíme cígo a uvidíme jak to dopadne..... Jasně stala se chyba, člověk není tvor neomylný, ale teď je třeba s tím něco dělat a lesáci mají v nějaké nápravě svázané ruce.
<br/>Tetřevovití ptáci zde byli taky bůh ví jak dlouho, ale jestli přežijou moderní přístup obyvatel, turistů a v neposlední řadě dravců a šelem ....to se ještě uvidí.;/
<br/>Už jdu na toho www.VLKA
Nanika treba si prestudovat troska preco bolo zalesnovanie nutne - a to v dosledku banickej a hutnickej cinnosti co je spojene s palenim dreveneho uhlia . Toto zalesnovanie bolo vykonavane v roku 1767 . Jednalo sa tam o Tichu a Koprovu dolinu mimo ineho . Za dalsie : najvacsie zalesnovanie sa rozbehlo ako vznikol TANAP a islo o rekonstrukciu hornej hranice lesa . A na margo pouzitych drevin slo najmä o listnate dreviny . v 30 rokoch 20st bolo zastupenie smreka 80% koncom storocia 65% mimochodom
Nanika, ty si fakt nana. Co stoji ha lesa je asi pre teba privysoke cislo. Ak by to bol tvoj les a m2 porastenej plochy by mal hodnotu 2Sk, alebo 15Sk, asi bi ti to jedno nebolo. Nehovoriac o ostatnych funkciach lesa.No podla tvojich prispevkov aj v ostatnych diskusiach, jediny rozmer, ktory ta asi bude zaujimat, je velkost ciciny. Aj vdaka takym ako ty su aj prirodeblizko rozmyslajuci ochranari hadzani do jedneho vreca s magormi typu zabi bobra zachranis strom. Ale, ako povedal uz moj ucitel na strednej "KOMU NENI BOHEM DANO V APATICE NEKOUPI. Troska uvazuj nad tym co pises.;/
Či je z nejakej chovateľskej stanice, to nevieme. Zrejme PP nemá, aj keď na veterine nám hvorili, že vyzerá úpne ako čistokrvný.
<br/>Tie mačky zabíja na našom pozemku, ale keď sa dostane na ulicu, zabíja ich všade. A ak to náhodou vidia deti, :{ hotová pohroma!
Teraz určite proti sebe pobúrim veľa ľudí, ale nedá mi to nezareagovať.
<br/>Vyrastal som na samote, lazoch, majery (hovorte tomu ako chcete) pred päťdesiatimi rokmi a tam to bolo bežné. Mne, ako vtedy päť-šesťročnému decku to vôbec nepripadalo ako pohroma (ako to Terézia píše), že mačka zabije myšku, mačku zabije pes a túlavého psa zastrelí (čiže zabije) poľovník. Ale keď v televízii (mali sme jeden v osade a všetci sa chodili večer pozerať k nám, bola to taká malá spoločenská udalosť) bolo násilie a bolo toho podstatne menej ako dnes, tak som plakal a rodičia ma vykázali od telky.
<br/>Dnes sú toho neporovnateľne krvavejšieho násilia plné médiá a počítačiové hry, malé deti sedia pri tom od rána do večera a nepripadá nám to ako pohroma. Ale keď pes na ulici zabije túlavú mačku, je to pre deti [r]pohroma [/r]. Pýtam sa pre boha, kde to spejeme???.
Štefan, dávam klobúk dolu - za tento Tvoj výborný postreh; sám som hľadal pri rôznych debatných príležitostiach vety ktorými by som vystihol - ako to nazvať - paradox doby, alebo obráteného myslenia niektorých ´pseudo..´ a ich /na prvý pohľad síce ´silných´, ale v konečnom dôsledku zcestných/ tvrdení a argumentov..
Stefan a to nebyvas v nasej hlavnej dedine kde ked pes zadrhne macku tak mas pomaly hned zalobu na krku za tyranie zvierat . Ale aj tak ti moji uspesne decimuju stavy maciek na okoli a som rad lebo aspon sa mi netrtkaju pod oknami - kto to ma pocuvat . hahahaha
Páni a dámy, už nejaký ten piatok čítavam toto fórum, sem tam nejakým tým príspevkom aj prispejem a žiaľ musím konštatovať, že kvalita príspevkov upadá po morálnej stránke.
<br/>
<br/>Či sa už pozrieme na rady aká zbraň je najvhodnejšia, či aká zbraň je vhodná pre začínajúceho poľovníka nájdete miesto rád osobné osočovanie, znevažovanie oponenta a podobne. Miesto dobre mienených rád napríklad začínajúcemu poľovníkovi si môžeme prečítať len slovné prestrelky bez použiteľných informácií. Človek by očakával rozumné rady, aj keď rozdielne, s analýzou výhod resp. nevýhod, osobné pocity zo zbrane a podobne.
<br/>
<br/>Žiaľ príspevkov typu: Poľujem prevažne v poľnom revíry so zastúpením srnčej a drobnej zveri, poľujem GB v kalibri 7x57R/16, strieľam max. do 120 m prevažne takúto a takúto zver. Mám s ňou strelených toľko a toľko zveri, mám s ňou takéto a takéto skúsenosti, pocity a odporúčam ju preto a preto. Jej nedostatky vidím takéto a takéto, uvidíte málokedy.
<br/>
<br/>Ak sa aj takýto príspevok vyskytne, miesto rozumnej reakcii nájdete reakcie ako ty si obmedzený, používaš zbraň ešte od starého deda, nemáš šanju o čom hovoríš, pretože ja mám pravdu keď poviem, že ten a ten kaliber je naj (nejdem tu citovať všetky vyskytnuté typy urážok). Samozrejme, že takéto príspevky sa už sypú ako lavína a po chvíli zistíte, že tam nie je nič hodnotné, čo by mohol napríklad začínajúci poľovník použiť.
<br/>
<br/>Na záver uvádzam, že týmto príspevkom na nikoho konkrétneho neútočím, len chcem upozorniť na tento narastajúci trend. Niekto múdry kedysi povedal, nesúhlasím s tebou, ale urobím všetko preto, aby si mohol svoj názor povedať (alebo tak nejako).
BabrosX-Bravo, ....ani nevies ze si opisal otazku inteligencie cloveka a hlavne jeho kulturnu hodnotu-Bohuzial ti musim fandit k tvojmu prispevku-nejak nam to tu ide dolu vodou!
Michal..ozaj pekný a věcný příspěvek...souhlasím s tebou. Občas mám pocit, že se tady občas někdo chce akotrát ukázat, že sem taky chodí...tak hold musí chtě nechtě neco napsat, ikdyž nějakou jalovinu ....;/
Prosím všetkých prispievateľov do regionálneho spravodaja aby mi príspevky posielali na adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., pretože dočasne nemám pre sťahovanie prístup na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.. Predpokladám že do mesiaca to vyriešim. Ďakujem
Tak to asi sme. Bol som s Bobom dohodnuty, no nejak mi to nevyslo. Za tie vcerajsie prispevky, no to teda bolo. Asi som to s pitim po polroku zase prehnal. Ale to bude OK. Inac tu Brno efekt v 8x57R ma Miso Ž z Oravy. Vies urcite o kom hovorim. Bol som s nim na PF, kde bol so svojim psom. Dost i ju chvalil. Jedno ma vsak trosku zarazilo, ze musis sam zaistit, tak ako na mojej ZK99, aj ked konstrukteri prezentovali jej automaticke zaistenie. Trosku som si z jednym pisal,, potreboval som totiz novu biciu pruzinu. Boli celkom fajn. Poslali mi novu s kompletnymi vykresmi. Automaticke zaistovanie je aj u Brna Efekt az za priplatok. No musim uznat je trosku vymakanejsia ako ZK99, ale cenu asi tvori skor jej podbnost s K1. Idem sa polepsit. Zachvilu mame organovy koncert a som pozvany na veceru s jeho Ex. Mons. B Boberom pomocnym biskupom , takze musim koncit. Dufan, ze vecer nepridem rovnako ako vcera.:liar:
Zdravim pani, mam na Vas jednu prosbu. Za ulohu som totizto dostal natlacit pozvanky k narodeninam pre jedneho polovnika a neviem tam nic (poeticke) napisat. Nema tu niekto nahodou umelecke crevo a nepomoze mi s tym?
<br/>dakujem
Tak predvčerom u nás medvede doobedu o desiatej roztrhali tri ovce, ešte neviem podrobnosti ako sa chovali psy a pastier, ale to nebol salaš. Ovce každý deň vyháňa pastier na pašu a poobede sa zatvárajú na družstve. Zistím viac a napíšem.