Po niečom som sa pozrel: Pajero 2,5TD, poctivých 180 000km, modré, krátke, rok výr.1996 cena cca 4300-4400Euro
<br/>Pajero 3,5 automat benzín, 78000km, rok asi 1997,3900Eur, toto asi nie, to je žrút, ale ide ohromne.
<br/>Galloper dlhý, modrý, rok 1999, modrý, 140000km, nové rozvody, hlava,kardan,kríže,cena 4500Eur. Všetky som videl,odskúšal, vo veľmi dobrom stave, bez hrdze, a nehavarované.
Na tereňáku mám vpredu rám a na ňom sú dva otvory so závitom, zrejme na osadenie prídavných svetiel, neviete aké svetlá by tam bolo vhodné osadiť? Značka a výkon? Ďakujem.
Vidím ,že na toto nikto nereaguje.Samuraje pomaličky končia. Ja zháňam okrem iného podblatníky na SJ 413 plechové.Udajne niekde pri Leviciach niekto vyrába, no neviem zohnať kontakt.
Skús zavolat na toto:0911417581-je to okres Žarnovica, alebo 0905796493-to je B.Bystrica. Sú to ludia, čo robili, a ešte aj robia so Samurajmi len. Tie Levice nie je problém zistit, ale u mna je problém nezabudnúť do čerta, dúfam, že dnes Ti to sem hodím, ak to fakt niekto robí. Poznám tam hrozne veľa chlapcov čo robia okolo áut, tak ak sa to tam robí, dajú mi určite kontakt. Ja som myslel, že okrem môjho otca už nikto na Samuraji nechodí do hory, ten ho nedá za nič. Ja tam ničím Toyotu Landcruiser HDJ80, 4,2TD. Nepoznám všeobecne lepšiu značku do terénu. A to som tých áut mal veruže veľmi veľa.
Nedovolím si od pása hodnotiť značky 4x4 ,aj ked som na ne zaťažený. Sú to terénne vozidlá a terén rozhoduje. Na Orave je viacej Samurajov ako "zveri "....
<br/>Mám vyjazdený Nissan Patrol 5dv.,Mitsubischi Pajero, Nivu(služobné) ,teraz Samuraj 413 SJ (vlastné). Váha je rozhodujúca,hlavne v rašelinových a zamokrených podložiach. Zatiaľ ma len raz ťahal lesný navyják , ked som sa potopil v rašelinisku. Nie je to nejak konfortné vozenie , ale nenormálne praktické a obratné, nepotrebuje cesty ani svažnice SJ 413 pre mňa super.Jedine čo by som vypichol ,že je v ňom zima.Ked prídu 20-ky a vyššie je to o život čakať v ňom na diviaky.
<br/>Smírujem po niečom teplejšom, no nie väčšie a hlavne spoľahlivé , ako Mitsub.pajero 3-oj dverák...
Tak ako som už predznamenal, zháňam niečo súce do terénu na značkách.najradšej Nisan alebo mitsub.trojdverák...Náhodou sa mi pritrafilo na pohľad zaujímavé Kia Sportage,rok výr.1997, čo je to za auto poradte,nič o ňom neviem...
Dosť veľký odskok od offroad. na Kiu zabudni a študuj prvé dve značky. Ak nie si nadrozmerný postavou aj Suzuki Vitara by bola lepšia ako Kia Sportage. Kia je od terénu hodne vzdialená - to je blondýnu do mesta.
Cez nejakého známeho čo zvonka nosí autá, aj keď dnes Ta okradne aj vlastný brat. Z bazáru v žiadnom prípade, mám dve výrazne negatívne skúsenosti v rodine. Vždy je to obrovská lotéria, väčšinou so smutným koncom. Držím palce. Je dobré mať lacného /haha/ mechanika kúsok od domu. Ja mám, lacný nie je!