Ďakujem za názory, túto zbraň chcem používať na spoločné poľovačky, keďže na poslidky mám kozlicu a na posed 8x87JS. Môžete mi ešte niekto napísať kde sa dá zohnať a aké sú asi ceny??? Nejako ju nejdem nájsť na stránkach predajní. Ďakujem
Johny : v katalogu Frankonia je tato zbran za 699 euro v kalibri v ktorom chces . Da sa objednat v Bratislave . Len neviem kolko si na nu prihodi sprostredkovatel .
<br/>Na nete som videl inzeraty aj za 250 dolarov ale to boli z druhej ruky a bohuzial sa to tykalo americkeho trhu :{
ahoj johny podle tvé fotogalerie už máš něco za sebou a tak když scháníš zbran na společne lovy neměl jsi nahodou možnost zastřílet si z brokovnice s drážkovaným nebo cilindrickým vývrtem podle mě je to lepší zbran na společne lovy nebo na dosled pro několikanásobný zastavující efekt oproti kulovnici a při použití podkaliberních náboju je její přesnost na 50m srovnatelná s kulovnicí výkon náboju brenneke super sabot je 3438j při výstřelu a ve 100m 1598j to je taky docela slušný výsledek ostatní výrobci mají podobné hodnoty.tak lovu zdar
Ahoj Leon, vďaka za radu, nemal som doteraz možnosť vyskúšať takú zbraň a poviem pravdu ani som o nej nevedel. Kúpil som už Marlina 30AS kal. 30-30 win. Ešte som s ním nebol na strelnici lebo zháňam montáž, ale pri "sušení" doma sa mi s ním nádherne manipuluje, keďže strieľam na ľavú stranu. Vyhovuje mi aj podpažbie "kozlicového" tvaru lebo som na také zvyknutý z mojej kozlice, ktorú som doteraz v pohone používal. A o rýchlosti prebíjania ani nehovorím. A podľa cimbalikových skúseností aj kaliber vyzerá veľmi dobre. Som zvedavý na spoločné poľovačky. Vďaka a nech sa ti darí
Johny píšeš, že strieľaš na ľavú stranu.
<br/>Máš zbrane s úpravou na ľaváka, alebo strieľaš s "klasickými"? Prípadne si si menil iba pažbu?-kvôli vyhnutiu a pod.
<br/>Zaujíma ma to lebo som ľavák a zbraní pre ľavákou je ako šafranu(hlavne cenovo dostupných)
Miso: Strielam na lavu stranu koli zlemu pravemu oku uz 16 rokov ale vsetky zbrane mam "klasicke pravacke". Ale aj ked ich mam sedem, iba na noc mam mausera a ostatne su zlamovacky, kde ti je jedno ci si lavak a ci pravak. Pazba pokial nebola robena na zakazku nie je vyhnuta takze tam problem nemas. V pohone vsak treba velmi casto rychlo prebijat a kozlici to trochu trva aj ked mas cvik a hlavna nevyhoda je ze musis odlicit, preto som sa rozhodol vyskusat winchestra. Vojde do neho sest nabojov a jeden do komory a prebijanie bez odlicenia je rychlejsie aj ako na klasickej opakovacke. Hral som sa doma a vyzera to super, ale z praxe to budem moct potvrdit az po spolocnych polovackach.
<br/>
<br/>Jaro: Stala ma 22 000,- Sk bez montaze a puskohladu. Su na nej upravene presne mieridla, na pazbe rytina medveda, na rukovati medajlon a anatomicky upravena paka prebijania. Nie je na nej ani skrabancek, je ako nova. Ked budem mat cas odfotim ju a dam do galerie
Trošku sa hádame s kamarátom. Syn má 308W a kamoš 8x57JS. ja mu tvrdím, že 308W má miernejší spätný ráz, po našom "kopanec" pri výstrele ako 8x57JS. Ako je to vlastne. Prosím napíšte tí čo ste vyskúšali jedno aj druhé. Ďakujem.
Neviete niekto prosím Vás, kde sa u nás dajú zohnať náboje Lapua s označením Scoremax? Sú v kalibri .22LR, ale majú neuveriteľnú váhu 3,2g-čo je skoro taká váha ako pri .222Rem!!! Ak by mal niekto nejake info dajte vedieť...
Akela ja mam 8x57JS a podla mna je to "inteligentny" kaliber a nekope. Zalezi vsak aj od dlzky hlavne a pouzivaneho streliva, neda sa jednoznacne povedat ktora kope viac, ale s rovnakym strelivom myslim ze 308 win. Ahoj
Jaro bol som ju nastreliť a podarilo sa mi viac dvojstrelov. Je veľmi presná. Od štvrtka som bol s ňou v kosodrevine a podarilo sa mi streliť jeleňa. Na 80 m po sediačky presne na komoru. Prešiel ešte asi 20 metrov a zhasol. Takže zatiaľ maximálna spokojnosť aj keď kal. 30-30 win nie je taký šetrný ako 8x57JS. Nie je to však nič hrozné a odpad nebol až taký veľký.
Johny normalne si mi dal chrobaka do hlavy . Mna tie opakovacky vzdy pritahovali . Kurna urcite si to nevydrzal a musel si ju vyskusat . Gratulujem k jelenovi !
Myslíš že napr. je veľký rozdiel pri rovnakom kalibri ak je jedna hlaveň 60 a druhá 56 cm? Napr. Sauer robí 8X57 Classic v 56 cm hlavni. Myslíš že kope viac ako 60 cm?
Akela chcem si dať urobiť guľový dvojak v kalibri 8x57JRS/8x57JRS s čo najkratšími hlavňami a puškár mi odporúčal minimálne 55 cm dlhé, aby nekopala. Určite sa ti tu ozve niekto kto sa vyzná.