Ja som za priestrel u Normy puzivam Vulkan -prietrel aj na mäko farba dohladal som vzdy zatial aj pri horsom zasahu kto chce lepsie tak Nosler 80sk kus
Ja som za priestrel u Normy puzivam Vulkan -prietrel aj na mäko farba dohladal som vzdy zatial aj pri horsom zasahu kto chce lepsie tak Nosler 80sk kus
Zdravím Vás, nevim či jste to tu probírali, ale byla mi nabídnuta kule Barnes XLC do té mojí 8x64S. Střílí to tu jeden kolega a od lišky přes srnčí, dančí až po prase je s tím moc spokojený. On má 300WM. Do té 8S by byla asi 180 gra střela, nějakých 12,9 gramů. Poradíte? Díky R
Ked uz Barnes,tak radsej TSX.V osmicke robia 180grs. t.j. 11,7g (nie 12,9g-zly prepocet).Radsej lahsi a rychlejsi.Ked pouzijes TSX,tak Ballistic Tip nebudes potrebovat.
a co ten Nosler? A jak se chová ke zvěřině z menších kusů jako je dančí srnec? A ta TSX.V co ta dělá se zvěřinou slabších kusů? Mám zkušenost že lehčí a rychlejší víc podlívají?Díky
Mne TSX podlieva v minimalnej miere,momentalne mam v 30-06 11,7g (rozne laboracie od 840 do 855m/s).Najblizsie som uvazoval o TSX vo vahe 9,7g kvoli vyssim rychlostiam,ale pojdem az na 8,4g strelu-kvoli plochej bal. krivke.
<br/>Monolity ako TSX nepotrebuju velku hmotnost,pretoze sa netriestia.Rychlost potrebuju kvoli deformacii,priebojnost maju dobru-to vsetko ale pri spravne zvolenej laboracii.
<br/>
<br/>Nosler BT je konstrukcne dobra strela,aj ked uz nie najmodernejsia.Jeden znamy ju pouziva v 308W,doposial je s nou spokojny,ale on lovi len srncie a zriedkavo diviaciu zver.Kusy ostavaju obvykle po rane v ohni,alebo s min.odbiehanim do 15-20 metrov,poskodenia zveriny primerane umisetneniu zasahu (u mna najmenej podstatny faktor,prvotne je co ulovit kus tak,aby trpel co najkratsie).
s tím trpěním zvěře je to samozřejmé i u mě, ale protože zveřinu dystribuju a prodávám mezi stálé a známé zákazníky a jsem kontrolován jak ulovený kus vypadá, musím se zabývat i tímto. Bohužel? Zatím díky
Máte niekto priame skúsenosti so strelivom Federal, typ Trophy Bonded Bear Claw? Ako sa to správa na zveri, resp. našli ste deformovanú strelu? Ďakujem.
Mám aj túto ráž, bohužial, dostaneš do nej už len RWS doppellkern, dúfam som to správne napísal, je to dvojité jadro. 11,7g. Slušné strelivo. Kupujem ho u Fraňa, 1900,-Sk. Ak chceš, jeden známy mi prebíja, daj mail, dám ti kontakt. S nábojnicami žiadny problém, keď nemáš, zožeň 30.06 on in skráti a spraví.
dovoca streliva sako je Frano v Nitre, ale ked som bol u neho naposledy, tak sa vyjadril, ze so sakom skoncil, je ale mozne ze ma nieco na sklade, videl som u nheo konkretne do 6,5x55SE (ine ma nezaujimalo) takze skus u neho. Alebo este po predajcoch, co som ja videl tak mali Sako aj v Autokompe (ZV), alebo u Fedora (tiez ZV).Ale zase jeden moj kamarat nosil za slusne ceny sako do 7,62x39 z Artemisu Komarno, to neviem ci este funguje..ale ved skus
Skús Lesona v B.Bystrici, sú celkom pružní. Zavolaj tam: 0905/751763., Fedor vo Zvolene predajňu predal, má to kamarát, zatiaľ to rozbieha:0918/847671., Autokompo: 0905/724050.